212 νεοσυλλεκτοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη

Στο σώμα των ενόπλων δυνάμεων εντάχθηκαν οι νέοι στρατιώτες παρουσία στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της περιοχής

212 νεοσύλλεκτοι εντάχθηκαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού το πρωί της Παρασκευής κατά την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών  της 2018 Ε΄ ΕΣΣΟ των Μονάδων της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», της ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠIΝΔΟΣ» και της IV ΤΑΞΥΠ, που εδρεύουν στην ΠΕ Ροδόπης, καθώς και του 1ου Λ/ΒΕΚΕΕΔ.
 

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, καθώς και συγγενών και φίλων των ορκιζομένων στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ». Παρόντες, μεταξύ άλλων, τόσο στην τελετή όσο και στην παρέλαση που ακολούθησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου και ο Διοικητής της  ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχίας, κ. Λάζαρος Καμπουρίδης.
 

Της τελετής χοροστάτησε εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνή, ενώ για την ορκωμοσία των μουσουλμάνων νεοσυλλέκτων στον χώρο βρισκόταν ο τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάτ.
 
Στην ημερήσια διαταγή τονίστηκε προς τους νέους οπλίτες, ότι πλέον ανήκουν στο σώμα των ενόπλων δυνάμεων, η ιστορία των οποίων είναι στενά συνδεδεμένη με όλους τους αγώνες του έθνους. Γι’ αυτό και επωμίζονται σοβαρές ευθύνες, θα πρέπει, επομένως, να είναι προσηλωμένοι στην εκπαίδευσή τους, και να τους διακρίνει το ψυχικό σθένος, η θέληση και η πίστη να αγωνίζονται για τα εθνικά ιδανικά στην υπηρεσία των οποίων έχουν τάξει τον εαυτό τους.
 

Στη συνέχεια εκπρόσωπος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τονίζοντας πως κύριο μέλημα των νεοσυλλέκτων πρέπει να είναι η εξασφάλιση της άμυνας της χώρας μας, η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Κάνοντας λόγο για «διττή πρόκληση», αναφέρθηκε στη διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος και τη δημιουργία του στρατού του μέλλοντος, στέλνοντας το μήνυμα πως υπερασπιζόμενοι το παρόν μας διαμορφώνουμε το μέλλον μας. Ο Ελληνικός Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, κατέληξε, μιας και το προσωπικό του διακατέχεται από αισιοδοξία, υψηλό ηθικό και πνεύμα νικητή.
 

Τον λόγο πήρε με την σειρά του ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος συμβούλευσε τους νέους και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευμένων και η ομαλή ένταξή τους στη στρατιωτική ζωή. Σε αυτή την προσπάθεια, τονίστηκε, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες όλα τα στελέχη του Ελληνικού στρατού αλλά και οι παλιότεροι συνάδερφοί τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.