Μεγαλυτερη απο ποτε η συμμετοχη στη Λευκη Νυχτα της Κομοτηνης

Πάνω από 15.000 Ροδοπίτες αλλά και κάτοικοι των γειτονικών νομών κατέκλεισαν τους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής

Μια απέραντη γιορτή στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου στους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας που διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και η ΔΚΕΠΠΑΚ.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Κομοτηνής τόσο από τους οικισμούς της Ροδόπης όσο και από τον Έβρο και την Ξάνθη, εκμεταλλεύτηκαν την ήπια βραδιά του Οκτωβρίου, και γέμισαν τους δρόμους της, απολαμβάνοντας τόσο τις εκδηλώσεις που γινόταν στην πόλη, όσο και τις ειδικές προσφορές που μπορούσαν να βρουν στα καταστήματα της πόλης, που αγκάλιασαν και αυτά για ακόμα μια φορά την γιορτή.

Μουσική, χορός, ενημερωτικές, αθλητικές εκδηλώσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους έκλεψαν και φέτος την παράσταση, δείχνοντας πως οι κάτοικοι της πόλης αλλά και τα καταστήματα ζητούν τέτοιες δράσεις. 

Επιτυχία μέσα από τη συνεργασία 

«Φέτος ήταν η πιο πετυχημένη Λευκή Νύχτα που κάναμε ποτέ» σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, η οποία επισήμανε πως η πόλη μας και τα καταστήματά της είχαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, με αρκετούς επισκέπτες από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, αλλά και από όλους τους οικισμούς της Ροδόπης, που βρέθηκαν στην αγορά της πόλης το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τροχαίας 15.000 κόσμου βρέθηκαν στην πόλη μας αποκάλυψε η ίδια.

Έτσι είχαν και πολύ κόσμο στις εκδηλώσεις, αλλά και στα μαγαζιά, κάτι που θεωρεί δείχνει για ακόμα μια φορά ότι ο κόσμος θέλει αυτό τον θεσμό, και τον έχει αγκαλιάσει και στηρίξει με την παρουσία του.

Ικανοποιημένα φαίνεται όμως να έμειναν και τα καταστήματα, με μεγαλύτερη κίνηση σε αυτά που είχαν κάνει κάποια προετοιμασία, είτε με προσφορές ή δράσεις, όμως και γενικότερα η αγορά κινήθηκε πολύ καλά.

Μάλιστα η κ. Κωνσταντινίδου σημείωσε πως η κίνηση το βράδυ της Παρασκευής δεν αποτελούσε μεταφορά τζίρου της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας από κατοίκους, αλλά σημαντική κίνηση από επισκέπτες, που έκαναν τις αγορές τους στην Κομοτηνή.

Το θετικό ήταν, τόνισε, πως ο κόσμος, αξιοποιώντας και την ήπια βραδιά, βγήκε έξω από νωρίς, με τα παιδιά του, μιας και υπήρξαν εκδηλώσεις και για αυτά.

«Φάνηκε ότι η Λευκή νύχτα πλέον είναι θεσμός, την θέλουν και οι καταστηματάρχες, αλλά και οι καταναλωτές» αποτίμησε η ίδια εκτιμώντας ότι εξ ου και οι διοργανωτές προσπαθούν από την πλευρά τους να είναι κάθε χρόνο πιο άρτια η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, και κάθε φορά να βάζουν κάτι διαφορετικό, ώστε να τραβά το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η συνεργασία άλλωστε τόσο με την ΟΕΒΕΣ, όσο και με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τα Επιμελητήρια της Ροδόπης θεωρεί πως έδειξε ότι τα αποτελέσματά τους είναι πάντα θετικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.