Τελετη ονομασιας για 224 νεους Αστυφυλακες στη Σχολη Αστυφυλακων Κομοτηνης

Σχεδόν 1000 φίλοι και συγγενείς από όλη τη χώρα γέμισαν τους χώρους των εγκαταστάσεων της Σχολής για να παρακολουθήσουν την επίδοση των πτυχίων

Η τελετή ονομασίας 224 νέων Αστυφυλάκων, της 20ης  εκπαιδευτικής σειράς 2016-2018 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής
 
Στην δοξολογία χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής  Πρωτοσύγκελος κ.κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης.
Ως τιμώμενο πρόσωπο στη τελετή ονομασίας παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος επέδωσε πτυχία στους νέους Αστυφύλακες.
 

Παράλληλα στην εκδήλωση παρέστησαν και οι : Βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Μουρτίδης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Θέμης Τζενετίδης, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης κ. ΧαλήλΤζιχάτ, ο Διοικητής Α.Φ.Κ. Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραχος Μάριος Αποστολίδης, ο εκπρόσωπος ΓΕΠΑΔΑΜΘ Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ευάγγελος Γκίκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Α΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Β΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης κ. Λάμπρος Τσιάρας, η εκπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ Α/Α ΚορίναΖούπη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Βασίλειος Κραββαρίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν. Ροδόπης κ. Ιωάννης Τζαβδαρτζής, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ευστράτιος Οικονόμου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς των ονομαζόμενων Αστυφυλάκων, συνολικά περί τα  χίλια άτομα.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση για  τους επίσημους και λοιπούς προσκεκλημένους, ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, συνεχάρει  προσωπικά τους νέους Αστυφύλακες για την ευδόκιμη ολοκλήρωση της φοίτησής τους στη Σχολή Αστυφυλάκων και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία. 

Απαραίτητο το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού 

Απευθυνόμενος στους νέους Αστυφύλακες ο Διοικητής του Τμήματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Πέτρος Δεμερτζίδης, σημείωσε πως σε λίγα λεπτά θα παραλάβουν το πτυχίο τους, σύμβολο της αποφοίτησής τους από την σχολή αστυφυλάκων και τις προσεχείς μέρες θα κληθούν να ενισχύσουν τα αστυνομικά τμήματα στο έργο που αυτά επιτελούν.
 
Η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο, τόνισε, που οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται, ενώ διεθνώς παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας και  της τρομοκρατίας.
 

Η ασφάλεια  σήμερα ως κοινωνικό αγαθό δεν είναι πλέον δεδομένη, αλλά για την κατάκτησή της χρειάζεται συνεχής και καθημερινός αγώνας, με την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τον Διοικητή, να είναι η Υπηρεσία, που μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι Νόμοι και το Σύνταγμα του κράτους, οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.
 
Για να πετύχει την αποστολή της δεν αρκεί μόνο η καλή οργάνωση, τα σύγχρονα μέσα και η άριστη εκπαίδευση του προσωπικού, σημείωσε, αλλά κυρίως απαιτείται το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει τη δύναμη, τις ικανότητες  και τη θέληση να ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε δύσκολη στιγμή.
 
Υπενθύμισε δε στους νέους αστυφύλακες πως η Ελληνική Πολιτεία πιστεύει σε αυτούς και τους εμπιστεύεται, αλλά και απαιτεί από αυτούς. Τους θέλει στην άσκηση καθήκοντος ανυποχώρητους όταν πρέπει να εφαρμοστεί το γράμμα  του Νόμου, αλλά και με ευρύτητα πνεύματος, ώστε να εξυπηρετείται πρωτίστως το πνεύμα του.
 
«Να μη λησμονείτε πως μια κακή πρόθεση αρκεί  για να μετατρέψει τη χρήση εξουσίας σε κατάχρηση, την υπερηφάνεια σε αλαζονεία, την αντικειμενικότητα σε υποκειμενισμό και να μεταβάλει τον υψηλόφρονα Αστυνομικό σε ολιγόψυχο και πεζό επαγγελματία» σημείωσε, αναφέροντας πως η υψηλού επιπέδου θεωρητική εκπαίδευσή τους, αλλά και η ισότιμη συμμετοχή σας στο Αστυνομικό έργο κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας στις Υπηρεσίες του Σώματος, τους έχουν καταστήσει ικανούς και άξιους Αστυνομικούς έτοιμους να προσφέρετε τις Υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο.
 

«Το έργο που σας ανατίθεται είναι δύσκολο, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε έντιμοι, ηθικοί, αγωνιστές, θαρραλέοι και αποφασιστικοί. Να έχετε αρετές, αρχές,
πίστη στα ιδανικά της Πατρίδας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, και απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών. Να είστε ευγενικοί, ειλικρινείς, αντικειμενικοί και αμερόληπτοι,συνειδητοί πολέμιοι της διαφθοράς, της ανηθικότητας και της αυθαιρεσίας.Να είστε όμως αισιόδοξοι και να έχετε αυτοπεποίθηση» σημείωσε ο κ. Δεμερτζίδης, συγχαίροντας ταυτόχρονα τους γονείς των Αστυφυλάκων, για την καθημερινή υποστήριξη που τους προσφέρουν ηθικά, αλλά και να ευχαριστήσει τους άξιους εκπαιδευτές και καθηγητές τους για τις γνώσεις και τις αρχές που τους προσέφεραν.
 
Ευχαρίστησε δε την Εκκλησία και όλες τις τοπικές αρχές  για τη συμβολή τους στη προσπάθεια της σχολής για ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση. 

Να δώσουν στο σώμα και την κοινωνία περισσότερα από όσα προσδοκούν 

Από την πλευρά του ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος συνεχάρη τους νέους Αστυφύλακες για την αποφοίτησή τους και τους και τους καλωσόρισε στην αστυνομική οικογένεια.
 
Η επιλογή τους να υπηρετήσουν στην Ελληνική Αστυνομία, και να σταδιοδρομήσουν σε αυτή, δεν αποτελεί απλή επαγγελματική επιλογή, αλλά είναι ένας οργανισμός αέναης παραγωγής κοινωνικού έργου.
 

Έτσι οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, υπερασπίζεται το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των πολιτών, και το θεμελιώδες αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια και δημοκρατία.
 
Οι Αστυφύλακες, διαθέτουν όλα τα προσόντα και τα εχέγγυα για να ανταποκριθούν στις συνθήκες της αποστολής τους, αλλά και ταυτόχρονα να δώσουν στο σώμα και την κοινωνία ακόμα περισσότερα από όσα προσδοκά από αυτούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.