Καλεσμα σε ολες τις προοδευτικες δυναμεις απο την Ελενη Λαφτση

Για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και νέα πρόσωπα μπροστά

Κάλεσμα προς όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που έχουν προοδευτική κατεύθυνση, αλλά και σε όποιους πολίτες, πέραν αυτών, θέλουν να αποτελέσουν μέρος μιας νέας,μεγάλης,προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής -από την πρώτη Κυριακή- να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής απεύθυνε η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
 
Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, αποφάσισε να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία ώστε να ξεφύγουν από τα παρωχημένα σχήματα, με κομματικούς εναγκαλισμούς, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πολυσυλλεκτικό σχήμα με νέα πρόσωπα, βασιζόμενο επάνω σε κοινό προγράμματα και θέσεις. 

Μια χαμένη πενταετία για τον Δήμο Κομοτηνής 

Όπως ανέφερε η κ. Λαφτσή, η ψήφιση του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης), αποτελεί αναμφισβήτητα τομή στην πορεία του θεσμού γιατί ανοίγει το δρόμο για διάλογο, συναινέσεις, για αναζήτηση κοινών τόπων και  μας υποχρεώνει  ταυτόχρονα όλους να ξαναδούμε από την αρχή, στη βάση της συνεργασίας, τον τρόπο παρέμβασης και άσκησης  της πολιτικής στο χώρο αυτό,προς όφελος  πάντα των τοπικών κοινωνιών, των πολιτών που αναγνωρίζουν ότι στα τοπικά πράγματα  μπορούν να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις, χωρίς εγωισμούς και την αλαζονική ασφάλεια της πλειοψηφίας.
 
Η «Πολη-τική Ανατροπή» ως αυτοδιοικητική κίνηση, ανέφερε, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που τους έφερε η κοινωνία από θέση ευθύνης στα δημοτικά πράγματα, άσκησαν μια υπεύθυνη, προγραμματική, στη βάση θέσεων και προτάσεων, αντιπολίτευση. Σε όποια θέματα συνέκλιναν οι απόψεις τους στήριξαν, όπου όμως υπήρχε διάσταση, άσκησαν έντονη κριτική, απαλλαγμένοι, κατά την άποψή της, από λαϊκισμό και ιδιοτέλεια, αλλά με γνώμονα πάντα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
 
Παρά βέβαια την υπεύθυνη αυτή στάση τους, δεν θεωρεί πως έγινε κατορθωτό να μετατοπίσουν τις ασκούμενες πολιτικές στα θέματα εκείνα που είναι κομβικής, στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο. Έτσι παρόλο που αναγνωρίζουν ότι την 1η τετραετία της διοίκησης Πετρίδη  επιτεύχθηκε ένα «οικονομικό  νοικοκύρεμα», σ’ αυτήν που διανύουμε ήδη, ο δήμος φαίνεται να είναι σε τέλμα, μιας και σύμφωνα με την κ. Λαφτσή λείπει το σχέδιο, οι προτεραιότητες, οι πρωτοβουλίες, οι τομές και τα αποτελέσματα που ανέμεναν οι πολίτες και ήταν σαφέστατα αναντίστοιχα με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, αλλά και με την εντολή που είχε δοθεί.
 
Έτσι πιστεύει πως παραμένει ζωντανό, επίκαιρο και όσο ποτέ μέχρι σήμερα, αναγκαίο το αίτημα για ένα δήμο ανθρώπινο, λειτουργικό, ασφαλή και προσιτό στον πολίτη, βιώσιμο, που στηρίζει και αναπτύσσει εξίσου τους οικισμούς και τις  κάθε είδους υποδομές τους, που διευκολύνει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ένα δήμο που να  θέλει και να μπορεί να αξιοποιήσει τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και που του προσδίδει η ξεχωριστή γεωγραφική του θέση, με τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ο τουρισμός, με τη γνώση και την καινοτομία που μπορεί να προσφέρει το Δ.Π.Θ., με την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. 

Κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις 

Η κ. Λαφτσή εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχουν στην τοπική κοινωνία οι δημιουργικές, οι ζωντανές εκείνες δυνάμεις, οι άνθρωποι  που πετυχαίνουν στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή, οι άνθρωποι που πρωτοστατούν στις κάθε είδους συλλογικότητες, από την υπεράσπιση της εργασίας και των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων, μέχρι τις κάθε είδους πολιτιστικές  και αθλητικές  δραστηριότητες, οι ενεργοί πολίτες.
 
Σε όλους αυτούς απευθύνεται η παράταξη και η ίδια προσωπικά, ζητώντας από αυτούς να συνδιαμορφώσουν το σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ανθρώπινο και δημοκρατικό Δήμο που να θέλουν «να τον ζουν» οι κάτοικοί του.
 
Απευθύνεται όμως και στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που έχουν προοδευτική κατεύθυνση, με τις οποίες θα επιδιώξει συναντήσεις το επόμενο διάστημα, με στόχο να διερευνήσουν από κοινού, από σήμερα και όχι αύριο, και σίγουρα όχι μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, χωρίς ιδεοληψίες και αρχηγισμούς, με νέα πρόσωπα, τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και το Δήμο, μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο.
 
«Αναγνωρίζοντας εμείς αυτή την αναγκαιότητα και συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες, θα πάρουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, να αναζητήσουμε δηλαδή  τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας, μεγάλης, προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής -από την πρώτη Κυριακή- να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Θεωρεί πάντως πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ευελπιστεί πως θα υλοποιηθεί, και θεωρεί πως έχοντας αναγνωρίσει οι ίδιοι την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης, θα το αναγνωρίσουν και οι υπόλοιποι, καθώς η κοινωνία ζητάει να ξεφύγουν οι παρατάξεις από τους κομματικούς εναγκαλισμούς, που έχουν δοκιμαστεί με τα γνωστά αποτελέσματα, και τους ζητούν να κάνουν την υπέρβαση, και να μετρηθούν με τις ανάγκες της κοινωνίας.
 
Άλλωστε απευθύνονται στην ευρύτερη κοινωνία, και σε ανθρώπους που όλοι μαζί μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια νέα πλειοψηφία ικανή να κερδίσει τις εκλογές και να διοικήσει το Δήμο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.