Τον Γιωργο Λενο «εδειξε» η καλπη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνης

Νέος ρόλος για τον υπεύθυνο Ελληνικής Φιλολογίας, που ορίσθηκε αναπληρωτής υπεύθυνος πόλης έπειτα από ενδοπαραταξιακές εκλογές - Γιώργος Λένος «Ενδιαφερόμαστε πραγματικά για όλες τις σχολές και όχι ο καθένας μόνο για τη δική του»

Τον νέο ρόλο του ως αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής ανέλαβε ο κ. Γιώργος Λένος, υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελληνικής Φιλολογίας έπειτα από ενδοπαραταξιακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν βάσει καταστατικού της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ, στις 29 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» για τις μελλοντικές στοχεύσεις του, άμεση προτεραιότητά του αποτελεί η ενότητα της παράταξης που θα αναδείξει τη δυναμική της κάθε σχολής μέσα από κοινές δράσεις και διοργανώσεις. «Ενδιαφερόμαστε πραγματικά για όλες τις σχολές και όχι ο καθένας μόνο για την δική του», τόνισε, πληροφορώντας πως θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινή διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που θα αφορούν όλες τις σχολές.
 
«Όλες οι σχολές έχουν μία δυναμική. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι και να αναδείξουμε ακόμα πιο έντονα το στοιχείο μας στην Κομοτηνή. Επιτυχία θα θεωρήσουμε το να μπορέσουμε να συμβουλεύσουμε σωστά τον υπεύθυνο της εκάστοτε σχολής ώστε να μπορέσει να φέρει εις πέρας τον ρόλο του αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Μέλημά μας αποτελεί να είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής ενωμένη, κάτι που έλειπε από προηγούμενες χρονιές. Έτσι, μέσα από εκδηλώσεις και κοινές διοργανώσεις θα μπορέσουμε να δείξουμε την δυναμική μας παντού»,εξήγησε αναφερόμενος και στην συνεργασία του με τον υπεύθυνο πόλης, κ. Μιχαλάκη.
 
Περνώντας στο επόμενο θέμα ο κ. Λένος κατέθεσε ορισμένες προτάσεις, αρχής γενομένης από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας. Η ανέγερση νέου κτηρίου ανέκαθεν αποτελούσε μέλημά του, πληροφόρησε ο νέος αναπληρωτής υπεύθυνος πόλης, κάνοντας επίσης λόγο για ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως η γραμματειακή υποστήριξη, με στόχο την καλύτερη διαβίωση των φοιτητών.
 
Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν γίνει σημαντικά βήματα που θέλησε να απαριθμήσει στο πλαίσιο ενός σύντομου απολογισμού «μία πρότασή μας, που πραγματοποιήθηκε, ήταν η εμβόλιμη εξεταστική για όλες τις σχολές, κάτι που ισχύει μόνο στην Κομοτηνή. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως πάντα προσπαθούσαμε και ακόμα προσπαθούμε να υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, μέσω των γενικών συνελεύσεων και των ωρών συνεργασίας». 

Η «παρακμή» των παρατάξεων στα ελληνικά πανεπιστήμια 

Εντοπίζοντας κακώς κείμενα, όπως την «παρακμή» των παρατάξεων στα ελληνικά πανεπιστήμια που οδηγεί σε σημαντικά ποσοστά «αποχής» από τις φοιτητικές εκλογές επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει την κινητοποίηση όλων. Στόχος του, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε, αποτελεί να ενδιαφερθεί ο κάθε φοιτητής για την σχολή του και να μπορεί να απευθυνθεί για τα ζητήματα που τον απασχολούν είτε στον σύλλογο είτε στην παράταξη που τον εκπροσωπεί.
 
«Για εμένα διανύουμε μία εποχή παρακμής της παράταξης. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να αντιστρέψουμε την παρούσα κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια όταν ένα άτομο από παράταξη πλησιάζει τους φοιτητές για να επιλύσει ένα πρόβλημα το αποφεύγουν. Στο τέλος βέβαια εκφράζουν τα παράπονά τους, αλλά χωρίς να έρθουν να στηρίξουν φανερά και να ενδιαφερθούν πραγματικά για την σχολή» κατέληξε περιγράφοντας τον παράγοντα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ως κύριο «αντίπαλο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.