Παραμενουν στις θεσεις τους τα τροχοσπιτα στο Καμπινγκ Φαναριου

Νέες εξελίξεις έφερε η συνάντηση του προέδρου κατασκηνωτών με τους ιθύνοντες στην Αθήνα

Προσπάθειες ώστε να λυθεί το θέμα με τη μετακίνηση ή μη των τροχόσπιτών από το Κάμπινγκ Φαναρίου, με σκοπό να πραγματοποιηθούν εργασίες στο χώρο καταβάλουν η ΕΤΑΔ και ο Σύλλογος Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου.
 
Η διαφωνία, να θυμίσουμε, ανάμεσα στην διοίκηση και τους κατασκηνωτές του Κάμπινγκ Φαναρίου ξεκίνησε έπειτα από ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου. Μέσω αυτής ζητήθηκε να απομακρυνθούν προσωρινά όλα τα τροχόσπιτα από τον κατασκηνωτικό χώρο προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης στις κτηριακές εγκαταστάσεις και κοπή των δέντρων. Διευκρινίσθηκε, ωστόσο, πως οι ιδιοκτήτες είχαν την δυνατότητα να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων.
 
Οι ενστάσεις των κατασκηνωτών δεν άργησαν να διατυπωθούν. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, διατύπωσαν ανησυχίες πως η κίνηση αποσκοπεί στην απελευθέρωση του χώρου προκειμένου με την νέα περίοδο να αυξηθούν οι τιμές.
 
Νέες εξελίξεις καταγράφησαν έπειτα από συνάντηση του προέδρου Συλλόγου Κατασκηνωτών, κ. Γιώργου Χουλιάρα στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος προέκυψε ως αποτέλεσμα «να ζητηθεί η γνώμη του Δασαρχείου Κομοτηνής, το οποίο τελικά θα προσδιορίσει, ποια και πόσα δένδρα πρέπει να κοπούν και να κλαδευτούν». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Την 1-10-18 ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γ. Χουλιάρας συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Δ/ντή Εκμεταλλεύσεων της εταιρίας κ. Πλουμάκη και τη νομικό κ. Μπέλλου με τους οποίους ξανασυζήτησε, πλην άλλων, πρωτίστως, το ζήτημα που αφορά την μετακίνηση των τροχόσπιτων και παρεπόμενα την αποξήλωση των στεγάστρων, προκειμένου να προβεί η εταιρία στις εργασίες που αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε στους κατασκηνωτές.
 
Από τον διάλογο προέκυψε ότι τα τροχόσπιτα δεν αποτελούν εμπόδιο για τις εργασίες που έχουν σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Για τις εργασίες που αφορούν τη κοπή και το κλάδεμα των δένδρων ο κ. Χουλιάρας επανέλαβε ότι υπάρχει τεχνικός τρόπος να γίνουν αυτές οι εργασίες, χωρίς να γίνει καμιά μετακίνηση, για τους λόγους που αναφέρονται στην από 25-9-18 ανακοίνωση του Συλλόγου, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του. Εν πάση περιπτώσει επειδή τα δένδρα του κάμπινγκ είναι χαρακτηρισμένα ως δασική έκταση, σύμφωνα με έγγραφο της Δ/νσης Δασών Ροδόπης, καταρχήν πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του Δασαρχείου Κομοτηνής, το οποίο τελικά θα προσδιορίσει, ποια και πόσα δένδρα πρέπει να κοπούν και να κλαδευτούν.
 
Κατόπιν αυτού το ως άνω κλιμάκιο της ΕΤΑΔ δέχθηκε να αποστείλει στη Δ/νση Δασών Ροδόπης και κοινοποιήσει και στον Σύλλογό μας σχετικό έγγραφο, προκειμένου η αρμόδια δασική υπηρεσία, παρουσία και γεωπόνου της ΕΤΑΔ, να εγκρίνει τις επεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν και να επισημάνει, εάν απαιτείται γι’ αυτές να μετακινηθούν, ή όχι, κάποια τροχόσπιτα.
 
Κατόπιν αυτού, εν αναμονή της απαντήσεως του Δασαρχείου, τα τροχόσπιτα παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που λήφθηκε στις 9-9-18».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.