Μεγαλες προσδοκιες για την «Γιορτη Τρυγου» στην Κομοτηνη

Μετά το πρώτο ξεκίνημα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ελπίζει πως θα αγκαλιαστεί και από άλλους συλλόγους της πόλης

Ένα γλέντι στήθηκε το βράδυ της Τρίτης 9 Οκτωβρίου στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στη «Γιορτή Τρύγου» που διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.
 

Η «Γιορτή Τρύγου» έκανε φέτος τα πρώτα της βήματα, όμως οι διοργανωτές της ελπίζουν πως τα επόμενα χρόνια θα γιγαντωθεί και θα αποτελέσει ορόσημο στην φθινοπωρινή ζωή της πόλης.
 
Το αμπέλι καλλιεργούνταν στην Ανατολική Ρωμυλία αλλά καλλιεργείται και στην περιοχή μας, σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Αθανάσιος Καρακασίδης, ενώ είναι και το σήμα του συλλόγου, για αυτό και αποφάσισαν να οργανώσουν αυτό το παραδοσιακό γλέντι για όλους τους Κομοτηναίους.
 

Φέτος ξεκίνησε δειλά από το Σύλλογο μόνο, όμως τις επόμενες χρονιές ελπίζουν πως θα οργανωθεί καλύτερα, με τη συμμετοχή και άλλων συλλόγων, αλλά και παραγωγών της περιοχής, καλλιεργητών, ακόμα και παρασκευαστές παραγωγών του σταφυλιού, όπως κρασί και τσίπουρο, ώστε να γίνει κάτι μεγάλο και ωραίο για την Κομοτηνή.
 

Ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει τη γιορτή αυτή την περίοδο γιατί συμπέφτει με την έλευση των νέων φοιτητών και ελπίζουν πως θα αποτελέσει αφορμή και ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μας τόσο αυτοί όσο και άλλοι επισκέπτες της πόλης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.