Φορεις, οργανισμοι και συλλογοι της πολης εδωσαν ραντεβου στο KOMOmeeting!

Εκδήλωση γνωριμίας και συνεργασίας φιλοξενήθηκε στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF Κομοτηνής), σε συνεργασία με την ELSA Komotini, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος – EYP Greece ,τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων – Αντιπροσωπεία Κομοτηνής, την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής, τη νεανική ΜΚΟ System and G Greece, το Ρητορικό Όμιλο Κομοτηνής, την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, την ερευνητική – δημοσιογραφική ομάδα «EXARTICIS Media Group», την ερασιτεχνική, φοιτητική και θεατρική ομάδα «Αποχρώσεις», και τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» έδωσαν ραντεβού στις 13 Οκτωβρίου στον ισόγειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων σε μία εκδήλωση γνωριμίας με τίτλο «ΚΟΜΟmeeting: Γνωριζόμαστε, Συνεργαζόμαστε, Δημιουργούμε».
 
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν σταθμοί ενημέρωσης (infostands) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πρωτοβουλίες και δράσεις σε διάφορους τομείς του εθελοντισμού, από τους εκπροσώπους των φορέων.
 
Κοινός παρανομαστής των ομάδων που βρέθηκαν εκεί ήταν ο εθελοντισμός ως αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεών τους. Όπως, άλλωστε, σημείωσαν όλοι οι συμμετέχοντες, τα μέλη αποσκοπούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προς όφελος της κοινωνίας. 

Λουίζα Σαλτσίδου «Ελπίζουμε το KOMOmeeting να επαναληφθεί και να θεσμοθετηθεί» 

«Ο στόχος μας είναι να καλωσορίσουμε τους νέους φοιτητές της πόλης μας να παρουσιάσουμε το προφίλ μας, τις δράσεις μας και να προσκαλέσουμε νέα μέλη στο δυναμικό κάθε φορέα, οργανισμού ή συλλόγου. Στο σημερινό μας κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δώδεκα συνολικά ομάδες της πόλης μας, πολλές εκ των οποίων δραστηριοποιούνται κυρίως μέσα στο Πανεπιστήμιο.
 
Πρόκειται για μία από τις συναντήσεις που διοργανώνουμε στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεών μας και ελπίζουμε το KOMOmeeting να επαναληφθεί και να θεσμοθετηθεί», σημείωσε η πρόεδρος του Europe Direct Komotini, κ. Λουίζα Σαλτσίδου παρουσιάζοντας τους συμμετέχοντες. 

Νικολέτα Γκούμα «Σκοπός μας είναι η συζήτηση και ο διάλογος» 

«Η ιδέα για την σημερινή εκδήλωση προέκυψε γιατί ήταν κάτι που έλειπε από την Κομοτηνή. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία ανάμεσα σε φορείς και ομάδες για την κινητοποίησή τους. Ο καθένας συμμετέχει με τον τρόπο του για ένα καλό τελικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε η πρόεδρος της JEFΚομοτηνής, κ.Νικολέτα Γκούμα. «Εμείς είμαστε ένας πολιτικός ΜΚΟ ο οποίος αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός μας είναι η συζήτηση και ο διάλογος μέσω ενημερωτικών δράσεων και σεμιναρίων που πραγματοποιούμε» ενημέρωσε σχετικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.