Για τεταρτη συνεχομενη χρονια … στα ροζ η Κομοτηνη

Με έναν συμβολικό περίπατο όλη η πόλη έστειλε ηχηρό μήνυμα στήριξης στον σύλλογο «Δύναμη Ψυχής»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μέλη και φίλοι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» περπάτησαν συμβολικά ενάντια στον καρκίνο, με αφορμή τον «Μήνα Πρόληψης – Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» που είναι ο Οκτώβριος.
 
Το ραντεβού δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. Μικροί και μεγάλοι, φορώντας μπλούζες του συλλόγου και κρατώντας ροζ μπαλόνια, διατράνωσαν για άλλη μία φορά την στήριξή τους, ενώ παράλληλα φωτίστηκε το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης και το Avant Garde, όπου ακολούθησε πάρτι.
 
Ο μήνας που διανύουμε είναι γεμάτος πλούσιες δράσεις για τον σύλλογο. Θυμίζουμε πως στις 21 Οκτωβρίου θα τελεστεί μνημόσυνο για αυτές και αυτούς που έφυγαν από καρκίνο, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ έχει προγραμματισθεί και ομιλία με θέμα «Καρκίνος του μαστού. Προέχει το χειρουργείο αλλά μπορώ να έχω μαστό».
 
Ταυτόχρονα συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ψυχολογική υποστήριξη μελών που το έχουν ανάγκη, ενώ θα συγκεντρωθούν σε συνεργασία με το σωματείο Κομμωτών -Κουρέων μαλλιά για να δημιουργηθούν περούκες για τα μέλη του συλλόγου. 

Ροδούλα Κοκκινάκη «Είμαστε καλά και για αυτό γιορτάζουμε» 

Λίγο πριν την εκκίνηση η πρόεδρος, κ. Ροδούλα Κοκκινάκη ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια και συνέδραμαν στην δράση του συλλόγου, που έχει φτάσει να απαριθμεί τα 450 μέλη. «Είμαστε καλά και για αυτό γιορτάζουμε», σημείωσε θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Τον λόγο πήραν με την σειρά τους αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, υπογραμμίζοντας την αμέριστη στήριξή τους στους σκοπούς του συλλόγου και αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί. 

Τη στήριξή τους διατράνωσαν Νατάσα Λιβεριάδου και Νίκος Τσαλικίδης 

Δίνοντας το «παρών» η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσα Λιβεριάδου και ο Αντιπεριφερειάρχης ν. Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης ήταν εκείνοι που έκοψαν την κορδέλα, σηματοδοτώντας την έναρξη της πορείας. «Όλος ο κόσμος θα πρέπει να είναι εδώ και να στηρίζει ένα Σύλλογο, που τα μέλη του προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ξεπεράσουν όποιο πρόβλημα υπάρχει και να διδάξουν σε εμάς τι θα πει “δύναμη”», σημείωσαν με αφορμή την εκδήλωση. 

Βούλα Ελευθεριάδου «Υποχρέωσή μας να είμαστε κοντά στον σύλλογο» 

Την αγάπη της ακολουθώντας την πορεία της διαδρομής έδωσε μεταξύ άλλων η ιατρός και πολιτευτής, κ. Βούλα Ελευθεριάδου. Η ίδια μιλώντας για τον σύλλογο που αποτελεί έναν «πυλώνα» για όλους όσους νοσούν, μεταξύ άλλων υπογράμμισε «είναι υποχρέωση μας να είμαστε κοντά στο Σύλλογο αλλά και να ενημερώσουμε για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.