Σκιαγραφηση του ροστερ της Α.Ε. Κομοτηνης

Τα συμπεράσματα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Ο Έβρος διαχρονικά θεωρούνταν ως η κοιτίδα του ελληνικού βόλεϊ, καθώς αρχικά ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας την δεκαετία του 90΄ μεσουρανούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ στη συνέχεια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήρε την σκυτάλη και από το 2010 και μετά πραγματοποίησε τρομερές πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη!
 
Η γειτονική Κομοτηνή, κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα είδε το καμάρι της, την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής να επιτυγχάνει την άνοδο στην Α1 μετά από μία εικοσαετία και έτσι ξανά το ενδιαφέρον ανεβαίνει στη Θράκη, η οποία έχει ξανά δύο εκπροσώπους στην Volley league.
 
Ο «Παρατηρητής της Θράκης» προσπαθεί μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιάσει στο κοινό της ομάδας ό,τι είδαμε σε φιλικές αναμετρήσεις αλλά και στο League Cup. 

Θέλει να εδραιωθεί στην Volley league 

Πέρυσι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της Α2 καθώς εξασφάλισε την άνοδο στην Volley league χωρίς να το περιμένουν πολλοί και ήδη κατάφερε να κερδίσει θετικά σχόλια, τόσο με τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει όσο και με την εικόνα που δείχνει η ομάδα!
 
Η διοίκηση των “Κιτρινόμαυρων” έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Ηλία Κρεούζη, ο οποίος ήταν ο προπονητής της ανόδου και αυτός έφτιαξε ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ.
 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας της Κομοτηνής είναι το γεγονός πως “μετακόμισε” σε νέο γήπεδο και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, ένα γήπεδο-στολίδι για την περιοχή που αναμένεται να γίνει και το κάστρο των “Κιτρινόμαυρων”. 
 
Ο Ηλίας Κρεούζης έριξε το βάρος στην απόκτηση ενός ικανού πασαδόρου και η λύση ήταν μία: Πάουλο Ρενάν Μπερτασσόνι, ένας χαρισματικός πασαδόρος, γνώριμος στο κοινό από το πέρασμα του από τον Ηρακλή Χαλκίδας, ήδη έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά και να μοιράσει το παιχνίδι εκπληκτικά.
 
“Αιχμή του δόρατος” θα είναι ο Νέλσον Μουράνγκουα, ο οποίος έρχεται από την Ρουάντα στη χώρα μας με πολύ καλές συστάσεις και ο Coach Κρεούζης περιμένει πολλά από αυτόν!
 
Στην θέση του κεντρικού επιλέχθηκε ο Ρενάν Περέιρα Ντος Σάντος, ο οποίος ήταν συμπαίχτης με τον νυν πασαδόρο της Κομοτηνής αλλά και τον τεράστιο Αμαράλ Ντάντε, στην παλιά τους ομάδα, την Taubate. Τον Ρενάν θα πλαισιώσει ο Νίκος Χριστόφας, ο οποίος επιστρέφει στην πόλη όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών στο ΤΕΦΑΑ και θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.
 


Στα άκρα, ξανασμίγουν τα αδέρφια Δαλακούρα. Συγκεκριμένα, ο Κώστας επαναπατρίσθηκε μετά από 2 χρόνια παρουσίας στην Γερμανία ενώ ο Ανέστης επιστρέφει κοντά στο σπίτι του μετά από ένα πέρασμα στην Αυστρία αλλά και τον Παμβοχαϊκό.  Στην ίδια θέση επίσης αγωνίζεται ο Γιάννης Καβαρατζής, ο οποίος μετακόμισε από την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Κρεούζη.
 
Τέλος, ως λίμπερο αγωνίζεται ο πολύπειρος Σταύρος Αρχοντούδης με τον Κομοτηναίο Ραφαήλ Μπανιώτη να επιστρέφει στη γενέτειρα του. 
 
Η εικόνα της ομάδας στα μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχει δώσει είναι ενθαρρυντική με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τα αδέρφια Δαλακούρα δείχνουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της υποδοχής, προκειμένου να οργανώσει ο Ρενάν το παιχνίδι σύμφωνα με την φαντασία που διαθέτει. Ο Νέλσον Μουράνγκουα δείχνει θετικά στοιχεία καθώς έχει ακούσει θετικές κριτικές από τους παρευρισκομένους ενώ ο Ρενάν , παρότι άλλαξε θέση (από διαγώνιος θα αγωνίζεται ως κεντρικός) δείχνει πως μπορεί να προσφέρει πολλά σε επίθεση αλλά και σε μπλοκ!
 
Η χρονιά θα είναι δύσκολη και απαιτητική αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα και το πιο σημαντικό είναι πως η Κομοτηνής θα ξανακουστεί στο φίλαθλο πανελλήνιο.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.