Οντερ Μουμιν: Εκτος ΝΔ, εντος των αυτοδιοικητικων εκλογων του 2019

Ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την «γαλάζια» παράταξη, δηλώνοντας παρών στις επερχόμενες εκλογές, με επίσημες ανακοινώσεις εντός του Νοεμβρίου

Την παραίτησή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες, με μία λιτή ανακοίνωση, ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Οντέρ Μουμίν.
 
Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Μουμίν υπογράμμισε πως κατά την οκταετή του αυτοδιοικητική εμπειρία, ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ιάσμου και ακολούθως ως περιφερειακός σύμβουλος ΠΑΜ-Θ «ανέκαθεν πίστευα στην πλήρη ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκλειστικά στα ικανά άτομα που την απαρτίζουν»  τονίζοντας πως στην λογική αυτή βασίστηκε και η απόφασή του για την αποχώρησή του από την «γαλάζια» παράταξη.
 
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm»  μίλησε αναλυτικότερα για την απόφασή του αυτή, επισημαίνοντας πως θα είναι παρών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, προαναγγέλλοντας επίσημες ανακοινώσεις εντός του Νοεμβρίου. 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πλήρως ανεξάρτητη από κομματικές πεποιθήσεις» 

«Ο καθένας ιδεολογικά ανήκει σε κάποιον χώρο και ο καθένας έχει τα πολιτικά του πιστεύω, γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πλήρως ανεξάρτητη και πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από ικανά άτομα, πέρα από κομματικές πεποιθήσεις, για να μπορέσει να πάει μπροστά ο τόπος. Αυτή ήταν η άποψή μου όταν ασχολήθηκα με την πολιτική, αυτή παραμένει και σήμερα» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως στην έως τώρα πολιτική του πορεία, δια μέσου της στήριξης που έλαβαν οι συνδυασμοί στους οποίους συμμετείχε και δη οι επικεφαλής τους- τόσο στον Δήμο Ιάσμου όσο και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ-  είχε μια πορεία τόσο στον χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι «είμαι προσκολλημένος σε μία κομματική ταυτότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση».
 
«Ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την ιδεολογία του και αυτό δεν είναι κακό. Εγώ πιστεύω και στους ανθρώπους που έχουν μια πολιτική προϊστορία, έχουν απόψεις, παρόλα αυτά επιμένω στο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να απαρτίζεται από ικανά άτομα και δεν πρέπει να χρωματίσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση» συνέχισε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως μόνο τότε μπορούν να επέλθουν οι προσφορότερες λύσεις για να πάει μπροστά ο τόπος.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μουμίν τοποθετεί εαυτόν στον κεντρώο χώρο, ο οποίος «μπορεί να συνεργαστεί και να έχει απήχηση σε όλους τους χώρους πλην των άκρων». Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε «οποιαδήποτε κίνηση και αν κάνουμε στο μέλλον, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για να αγκαλιάσουμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αποκλείοντας φυσικά τα άκρα, καθώς πάντοτε με την προσωπική μας άποψη, μεταφράζουμε και καταθέτουμε και την άποψη της κοινωνίας».  

«Θα είμαι παρών για τον τόπο μου στις επερχόμενες εκλογές» 

Κλείνοντας, κληθείς να σχολιάσει την έντονη φημολογία που τον θέλει να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ιάσμου, ο κ.Μουμίν επεσήμανε πως θα είναι «παρών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, προαναγγέλλοντας επίσημες ανακοινώσεις εντός του Νοεμβρίου. «Πάντοτε ήμουν και είμαι από τους πολιτικούς που προσπαθούν να κινηθούν σε ένα σοβαρό πλαίσιο. Θα πρέπει να περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις τον Νοέμβριο. Ωστόσο αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα είμαι παρών για τον τόπο μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.