58.800 ευρω σε καυσοξυλα για απορους θα προμηθευτει ο Δημος Κομοτηνης

Όπως κάνει κάθε χρόνο για την κάλυψη των αναγκών

Στην προμήθεια ξυλείας αξίας 58.800 ευρώ χωρίς ΦΠΑ θα προχωρήσει φέτος ο Δήμος Κομοτηνής, με στόχο να καλύψει όπως κάνει κάθε χρόνο τις έκτακτες ανάγκες απόρων σε καύσιμα (ξυλείας) για το έτος 2019.
 
Η Οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τα τεύχη τεχνικών προδιαγραφών και καθόρισε τους όρους διαγωνισμού την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ώστε να γίνει η προμήθεια ξυλείας που θα διατεθεί σε πρόσωπα που αδυνατούν λόγω πρόσκαιρων και έκτακτων αναγκών να καλύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο τις απαιτούμενες για τη θέρμανσή τους δαπάνες.
 
Τα πρόσωπα αυτά θα περιληφθούν στους συντασσόμενους από την Οικονομική Επιτροπή, μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, πίνακες απόρων δημοτών, για το 2019.
 
Η δαπάνη για ξυλεία ανέρχεται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ να υπενθυμίσουμε πως κατά καιρούς έχουν υπάρξει και δωρεές προς το Δήμο Κομοτηνής για την προμήθεια ξυλείας, επιπλέον του ποσού που ξοδεύει ο Δήμος. 

Κάλυψη αναγκών και σε τρόφιμα 

Η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε επίσης την διενέργεια δημόσιας σύμβασης με τίτλο: «Κάλυψη εκτάκτων αναγκών ατόμων σε τρόφιμα και είδη παντοπωλείου για το έτος 2019», κόστους 27.165 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
 
Να σημειωθεί πως ο κύριος όγκος των αναγκών καλύπτονται από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), υπάρχουν όμως άποροι οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι δικαιούχοι αυτού ή δεν καλύπτονται οι ανάγκες τους, για αυτό και κρίνεται απαραίτητη η συγκεκριμένη προμήθεια τροφίμων και ειδών παντοπωλείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.