Το 4ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης«βαζει φρενο» στην παιδικη παχυσαρκια

Είναι φυσιολογικό τα παιδιά να παίρνουν βάρος όσο μεγαλώνουν, αλλά περιττά κιλά -περισσότερα απ’ όσο χρειάζονται για τη σωματική τους ανάπτυξη – μπορεί να οδηγήσουν στην παιδική παχυσαρκία. Οι παράγοντες που δρουν συνήθως συνεργατικά και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισής της, όπως η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και το στρες μπορούν να αντισταθμιστούν αν υπάρχει η σωστή ενημέρωση και φυσικά η ενεργή συμμετοχή τόσο της οικογένειας όσο και του σχολείου.
 
Υπό αυτό το σκεπτικό εχθές το απόγευμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Η παιδική παχυσαρκία στα ελληνικά σχολεία» στην οποία παρουσιάσθηκαν οι αιτίες του ζητήματος, καθώς επίσης και προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Γονείς και κηδεμόνες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ομιλητές, κ.κ. Μαρία Γκουτσίδη, διατροφολόγο – διαιτολόγο, Μαρία Κουρτούμα, παιδιατρική νοσηλεύτρια και προϊσταμένη ΜΕΘ – ΣΝΚ και Μιχαήλ Πολυτσάκη, καθηγητή φυσικής αγωγής – ΕΓΒΕ αναπτύσσοντας έναν γόνιμο διάλογο και επιλύοντας τυχόν απορίες σχετικά με την υγεία των μικρών μαθητών.
 

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο ενός κύκλου δράσεων για την διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας εντός της σχολικής κοινότητας ο οποίος κλείνει σήμερα. Από το διάστημα 15 έως και 18 Οκτωβρίου, λοιπόν, έλαβαν χώρα ποικίλες δραστηριότητες όπως έκθεση εικαστικών έργων που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, παιχνίδια με τρόφιμα, παρουσιάσεις, φυσικές δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου, επισκέψεις σε άλλα σχολεία, γνωριμία με συλλόγους αγωνιστικού αθλητισμού, ομιλίες σε γονείς και κηδεμόνες και μία μαζική πεζοπορία με την συμμετοχή μαθητών, γονέων και καθηγητών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.