Οι «Αναιρεσεις» για πρωτη φορα σε Κομοτηνη και Αλεξανδρουπολη

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνει το φετινό του ταξίδι του στην Θράκη το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τη Λάρισα και το Βόλο, με χαρακτηριστικό την μαζική συμμετοχή και το πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμά τους, το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2018» ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Θράκη. 
 
Συγκεκριμένα το Φεστιβάλ στην πρώτη του διοργάνωση στην Θράκη πιάνει το νήμα και επιδιώκει να συμβάλει στη συγκρότηση ενός πολιτικού και πολιτιστικού προτύπου, ξένου στη κυρίαρχη ιδεολογία αλλά κι επικίνδυνου γι’ αυτήν, σε μια μάλιστα περιοχή με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την σημασία του φετινού συνθήματος για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών.
 
«Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας, με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει όλο και πιο έντονα, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας την πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών» αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τονίζοντας και το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ. Αυτό το στόχο υπηρετούν οι «Αναιρέσεις» όπου κι αν έχουν βρεθεί φέτος τόσο μέσα από το πρόγραμμά τους, όσο και μέσα από τις δράσεις τους.
 
Στην αντίστοιχη λογική το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» θα πραγματοποιηθεί σε Αλεξανδρούπολη και  Κομοτηνή το προσεχές διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου αντίστοιχα, με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες επιχειρώντας να ανοίξει κορυφαία πολιτικά ζητήματα και να ψηλαφίσει την πολιτική και την τέχνη της ανατροπής.

Το δύσκολο εγχείρημα των Αναιρέσεων και το στήσιμο ενός πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητου φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις υλοποιείται σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

Στόχος των διοργανωτών το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» να αποτελέσει ένα συλλογικό πολιτιστικό αντιπρόταγμα στην κυρίαρχη κουλτούρα, μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία,προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε νέες και νέους, σε φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της καπιταλιστικής κρίσης. 

Τα προγράμματα των φεστιβάλ στη Θράκη 

Την Παρασκευή 19/10 στην Αλεξανδρούπολη στις 19:30 και το Σάββατο 20/10 στην Κομοτηνή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση/συζήτηση με θέμα «10 χρόνια κρίση, να περάσουμε στην αντεπίθεση» με ομιλητές τους Νίκο Σακαλή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τον Γιώργο Κρεασίδη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Αλεξανδρούπολη, ενώ στην Κομοτηνή θα συμμετέχουν ο Μουσταφά Τσολάκ, δημοσιογράφος και ο Παναγιώτης Ξοπλίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ.
 
Και στις δύο πόλεις θα προβληθεί νωρίτερα ντοκιμαντέρ για την ΕΑΜικη αντίσταση «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού & Γιάννη Ξύδα, στις 18:00 στην Αλεξανδρούπολη και στις 17:30 στην Κομοτηνή .
 
Το πολιτιστικό πρόγραμμα στην Κομοτηνή θα ξεκινήσει στις 21:00 με τα ΣΙ ΜΠΑΝΤΑ, μια τοπική μπάντα φοιτητών και θα συνεχίσει με τους Ψύλλους στ’ Αχυρα και την Βουκολική Διαταραχή.
 
Στην Κομοτηνή το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Παλιάς Νομικής και στην Αλεξανδρούπολη στο ανοιχτό αναγνωστήριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.