Προειδοποιητικη αποχη εργαζομενων στα λιμανια Αλεξανδρουπολης και Καβαλας

Με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Με αίτημα την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018 που έχει συμφωνηθεί με τις Διοικήσεις των Οργανισμών οι εργαζόμενοι των 10 περιφερειακών λιμανιών (Αλεξανδρούπολης – Βόλου – Ελευσίνας – Ηγουμενίτσας – Ηρακλείου – Καβάλας – Κέρκυρας – Λαυρίου – Πάτρας – Ραφήνας) προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα εξήγγειλαν προειδοποιητική αποχή από εργασία την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και αποχή διαρκείας από τα Σαββατοκύριακα με έναρξη στις 27-28 Οκτωβρίου και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν: «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δεν αποδέχεται ούτε καν ότι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα Λιμάνια στο να λειτουργούν ως Δημόσια Υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες».

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση «να επανεξετάσει τη στάση της και να μη βάλει λουκέτο στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.