40 μαθητες στα «θρανια» του Κοινωνικου Φροντιστηριου Δημου Κομοτηνης

Η ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών είναι μεγάλη, ωστόσο υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των θετικών επιστημών

Το απόγευμα της Τρίτης έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση καθηγητών και μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου. Στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιούνται μαθήματα για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, χάρη σε μία πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που για έκτη συνεχόμενη χρονιά ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συνολικά 40 μαθητές όλων των ηλικιών, καθώς και 28 εθελοντές καθηγητές που κατά κύριο λόγο είναι φοιτητές. Παρ΄ όλο που η προσέλευσή τους ήταν αξιοσημείωτη, οι υπεύθυνοι επεσήμαναν πως υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των θετικών επιστημών, όπως μαθηματικών, φυσικής, βιολογίας, χημείας και πληροφορικής.

Ζωή Γαβριηλίδου «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι ένας σπόρος που έριξες φυτρώνει και ανθίζει»

«Στη σημερινή συνάντηση εθελοντές καθηγητές θα γνωριστούν με τους γονείς των μαθητών προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα. Φέτος το φροντιστήριο βρίσκεται σε καλά χέρια, μιας και υπεύθυνος έχει αναλάβει ο Σπύρος Κιοσσές», σημείωσε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ζωή Γαβριηλίδου. Πληροφορώντας πως πρόκειται για την έκτη χρονιά λειτουργίας της δομής,υπογράμμισε με θέρμη «είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι ένας σπόρος που έριξες φυτρώνει και ανθίζει. Εμπιστεύθηκα την ιδέα σε ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτήν και όλοι μαζί βοηθήσαμε να γίνει πράξη».

Την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού φροντιστηρίου από καθηγητές θετικών επιστημών επεσήμανε ο Σπύρος Κιοσσές

Θέλοντας να μιλήσει με αριθμούς, ο κ. Σπύρος Κιοσσές, ΕΔΙΠ στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας πληροφόρησε πως για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στο φροντιστήριο μέχρι στιγμής έχουν απευθυνθεί περίπου 40 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Όσο για τους εθελοντές καθηγητές, επεσήμανε πως οι ανάγκες των φιλολογικών μαθημάτων έχουν καλυφθεί, αλλά υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης από καθηγητές θετικών επιστημών, όπως μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι και καθηγητές πληροφορικής.

Σημαντική η συμβολή του Δήμου Κομοτηνής

Η αλληλεγγύη και η αγάπη είναι από τις προτεραιότητες του Δήμου Κομοτηνής, τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος. Οι δράσεις των δημοτικών αρχών με αλληλέγγυο πρόσημο δεν περιορίζονται μόνο στη διάθεση τροφίμων και ρουχισμού ή την έγκριση επιδομάτων, συμπλήρωσε μιλώντας για τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει το κοινωνικό φροντιστήριο. «κάθε γονιός θέλει να στείλει το παιδί του σε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα. Γι’ αυτό και η ενίσχυση των εν λόγω οικογενειών αποτελεί κύριο μέλημά μας» εξήγησε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο μέσα από τα μάτια εθελοντών φοιτητών

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν από βοήθεια στους μαθητές, η δομή δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά, κατά κύριο λόγο φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Αναμεσά στους εθελοντές βρέθηκε η κ. Καλλιόπη Γεωργαντά, που περιέγραψε την εμπειρία της στον «ΠτΘ».

«Είδα την ανακοίνωση στο Facebook και σκέφτηκα πως είναι καλή ιδέα να στηρίξουμε παιδιά που το έχουν ανάγκη, αποκτώντας ταυτόχρονα επαγγελματική εμπειρία. Προσωπικά έχω αναλάβει μαθήματα αρχαίων σε τάξεις Γυμνασίου. Θεωρώ πως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μου έχει δώσει τα εφόδια που χρειάζομαι για αυτό το εγχείρημα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχω στο πλευρό μου και τους καθηγητές μου», εκμυστηρεύθηκε η ίδια, δηλώνοντας έτοιμη να ανταπεξέλθει στον ρόλο του καθηγητή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.