Αναφανδον στηριξη των τοπικων στελεχων της ΝΔ στον Χρηστο Μετιο

Μετά το επίσημο «χρίσμα» της ΝΔ για τις Περιφερειακές εκλογές

Ψήφο εμπιστοσύνης στον εν ενεργεία Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ.Χρήστο Μέτιο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε και επισήμως η Νέα Δημοκρατία. Σε επιβεβαίωση μάλιστα του «χρίσματος» στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε γνωστοποίησε εκ νέου την στήριξη του κόμματος στους εν ενεργεία Περιφερειάρχες, που πρόσκεινται στην γαλάζια παράταξη, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Μέτιος.
 
Παρόντες στην συνέντευξη τύπου και τρεις βουλευτές της ΝΔ σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα καθώς και οι πέντε πρόεδροι των τοπικών ΝΟΔΕ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι σε συνέχεια της προχθεσινής τους ανακοίνωσης, έστειλαν εκ νέου ηχηρό μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του κ. Μέτιου, ενώ να σημειώσουμε πως είχαν προηγηθεί οι έγγραφες δηλώσεις υποστήριξης του πρώην βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και του εν ενεργεία βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση τόνισε πως στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μέτιου για την Αν.Μακεδονία και Θράκη δηλώνοντας πως «θα τον βοηθήσω για να επιτύχει το στόχο του». 

Γιάννης Βεζυργιαννίδης «Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε σχέδιο και στρατηγική για την επόμενη μέρα» 

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ροδόπης μιλώντας για μία «σημαντική στιγμή για την Νέα Δημοκρατία», αφού η παράταξη καλείται να δώσει έναν δύσκολο αγώνα. «Είναι σημαντικό πως είμαστε όλοι μαζί σήμερα εδώ. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε σχέδιο και στρατηγική για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο ίδιος πριν δώσει τον λόγο στους υπόλοιπους ομιλητές. 

Δημήτρης Κυριαζίδης «Να συστρατευθούμε ώστε να ανασάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» 

Αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι η καθημερινότητα, την οποία, όμως, «νομοθετούν» οι βουλευτές, επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής ν. Δράμας. Κρίνοντας πως αυτό το κομμάτι έχει παραμεληθεί, τόνισε «οφείλουμε πέραν από τις εσωκομματικές ενστάσεις, που είναι λογικό να υπάρχουν, να συστρατευθούμε σε μία κοινή προσπάθεια ώστε να ανασάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιστεύω πως ο Χρήστος Μέτιος θα κάνει το καλύτερο και όλοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτήν την δημιουργική προσπάθεια». 

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος «Προχωρούμε στο επόμενο βήμα» 

«Αφήνοντας προς στιγμήν τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα, είμαστε εδώ προκειμένου να επικοινωνήσουμε από την Θράκη το συμπέρασμα μίας εσωτερικής διαδικασίας της ΝΔ. Ακούστηκαν σε εξαντλητικό βαθμό όλες οι γνώμες και λήφθηκε μία απόφαση. Επομένως προχωρούμε στο επόμενο βήμα», προσέθεσε από πλευράς του ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής ν. Καβάλας που δήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει τον κ. Μέτιο ώστε να διεκδικήσει και να κερδίσει στο όνομα της Περιφερειακής Αναγέννησης και του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. 

Μπάμπης Δράκος «Εμείς είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις» 

Στο ίδιο μήκος κύματος, κ. Μπάμπης Δράκος, πρόεδρος ΝΟΔΕ Καβάλας επεσήμανε παίρνοντας τον λόγο «ήδη συγκαλέσαμε νομαρχιακή επιτροπή για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Σε αυτήν την φάση του αγώνα πρέπει να παραμείνουμε συσπειρωμένοι. Εμείς είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσου, τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η διαδικασία να βρει την ΝΔ ενωμένη». 

Πολυζώης Παρασκευόπουλος «Εμπιστευόμαστε απόλυτα αυτήν την επιλογή» 

Δεν νοείται κυβέρνηση που να μην στηρίζει την κεντρική αυτοδιοίκηση, τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Πολυζώης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος ΝΟΔΕ Έβρου. «Ο πρόεδρός μας επέλεξε τον Χρήστο Μέτιο. Οφείλουμε συντεταγμένα και με πειθαρχία να ακολουθήσουμε την επιλογή του, την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα. Η στήριξή μας θα φέρει την νίκη, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ζωή του τόπου», είπε ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του. 

Αθανάσιος Ανδρούτσος «Να κατέβουμε στις εκλογές ενωμένοι» 

Παρευρεθείς στην συνέντευξη τύπου και ο κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος, πρόεδρος ΝΟΔΕ Δράμας που, επίσης, διατράνωσε την εμπιστοσύνη του στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη, διατυπώνοντας ωστόσο και μία έκκληση. «Σίγουρα θα υπάρχουν αντίθετες φωνές, για αυτό και ζητώ από τα στελέχη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Αν κατέβουμε στις εκλογές ενωμένοι, η Περιφέρεια θα είναι στα χέρια μας», υποστήριξε στέλνοντας ηχηρό μήνυμα. 

Μιχάλης Πατεράκης «Είναι μία διαδικασία της οποίας όλοι οι εμπλεκόμενοι δέχονται τα αποτελέσματα» 

«Το πέρας μίας ιδιαίτερα παραγωγικής διαδικασίας μας φέρνει σήμερα εδώ ώστε να στηρίξουμε τον Χρήστο Μέτιο», είπε καταληκτικά ο κ. Μιχάλης Πατεράκης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης, «είναι μία διαδικασία της οποίας όλοι οι εμπλεκόμενοι δέχονται τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα γεμίζει με ευθύνη τον νυν Περιφερειάρχη που έχει υποχρέωση να σταθούμε δίπλα μας, όπως κι εμείς δίπλα σε αυτόν».

Οι «θερμότεροι» Αλέκος Κοντός, Μακάριος Λαζαρίδης και Βούλα Ελευθεριάδου 

Πιο ένθερμες ήταν οι δηλώσεις υποστήριξης στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ των κ.κ. Αλέκου Κοντού, Μακάριου Λαζαρίδη και Βούλας Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Κοντός τόνισε πως «στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση του Προέδρου και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο Χρήστος Μέτιος και ο συνδυασμός του να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», ενώ σε ακόμα θερμότερο κλίμα ο κ.Μακάριος Λαζαρίδης, υποψήφιος βουλευτής Καβάλας δήλωσε πως « Ο κ. Χρήστος Μέτιος απέδειξε έμπρακτα ότι ξέρει και μπορεί να παλεύει για τη λύση των προβλημάτων της Περιφέρειας μας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουμε μπροστά μας». «Απέδειξε ότι υπήρξε άξιος συνεχιστής του έργου που δρομολόγησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης» συνέχισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «η εκλογή του για μια νέα θητεία είναι δεδομένη και οφείλουμε όλες και όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην κοινή προσπάθεια».
 
Η πιο ένθερμη από πλευράς Ροδόπης δήλωση υποστήριξης του κ. Μέτιου ήρθε από την πολιτευτή της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου η οποία χαιρέτισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως «σ’ αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες, στην πρώτη γραμμή, από την πρώτη στιγμή, με μοναδικό σκοπό τη νίκη». «Η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι πάντα αυτονόητη και όχι πεδίο διαπραγμάτευσης από κανέναν.  Οι μετά Χριστόν προφήτες ας σιωπήσουν επιτέλους οριστικά» συνέχισε η ίδια δίνοντας την δική της απάντηση σε όσους ήθελαν το «χρίσμα» να πηγαίνει αλλού ευχόμενη τέλος «Καλή επιτυχία φίλε Χρήστο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.