Ενημερωσης συνεχεια για τη συμμετοχη επαγγελματιων στο Ανοιχτο Κεντρο Εμποριου

Τις 75 από τις 90 δηλώσεις συμμετοχής που χρειάζονται έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Η δεύτερη προγραμματισμένη διαβούλευση για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των καταστημάτων της περιοχής παρέμβασης για το τι πρόκειται να γίνει στο ιδιωτικό κομμάτι της πρόσκλησης του ΕΠΑνΕΚ με στόχο τη Δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης,.
 
Όπως είναι γνωστό, οι παρεμβάσεις στους δρόμους και στους ανοιχτούς χώρους της Ερμού και των γύρω περιοχών θα γίνουν από το Δήμο Κομοτηνής, ενώ για τα καταστήματα υπεύθυνος θα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.
 
Για να μπορέσει να κατατεθεί η πρόταση, θα πρέπει να συμφωνήσει με τις αλλαγές το 70% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να συγκεντρώσει 90 δηλώσεις συμμετοχής σε σύνολο 130 επαγγελματιών. Έχοντας συγκεντρώσει ήδη 75, ελπίζουν πως μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής της πρότασης, θα έχουν ξεπεράσει οι απαιτούμενες αιτήσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης παρουσιάστηκαν τα προσχέδια για τα καταστήματα, ο σκοπός του, αλλά και γιατί ακριβώς γίνεται αυτό, ενώ ενημέρωσαν και τους παρόντες καταστηματάρχες για την ανάγκη να κατανοήσουν όλοι οι επαγγελματίες γιατί θα πρέπει να γίνει αυτή η δράση και το μέγεθος της προσφοράς που θα έχει με την ολοκλήρωσή του.
 
Βέβαια η περιοχή παρέμβασης είναι αρκετά μεγάλη, μιας και οριοθετείται από τις οδούς Ανδρούτσου, Ορφέως, Ερμού, Συντάγματος Κρητών, Βασ. Παύλου, Πλατεία Ηφαίστου, Κανάρη, Κοραή, με μεγάλη ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Για αυτό και πρέπει, όπως εξήγησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, να έχουν πάνω από 90 συμμετέχοντες, ώστε να έχουν και περιθώριο αν κάποιος επαγγελματίας κλείσει το κατάστημά του ή αλλάξει τη χρήση του.
 
Πάντως όποιος θέλει μπορεί ακόμα να ενημερωθεί για το πρόγραμμα και το τι θα γίνει, ενώ οι έχοντες την πρωτοβουλία συνεχίζουν να έχουν επαφές με τους επαγγελματίες της περιοχής, προσπαθώντας να υπερκεράσουν τυχόν επιφυλάξεις, ώστε να υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή.
 
Η κ. Κωνσταντινίδου επισήμανε πάντως πως ακόμα και αν η πρόταση δεν εγκριθεί, η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν θα πάει χαμένη, μιας και το σχέδιο που έχει γίνει θα μείνει ως παρακαταθήκη ώστε αν υπάρξει άλλη οδός χρηματοδότησης, να είναι έτοιμοι να την αξιοποιήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.