Σημερα με τον «ΠτΘ» το ντοκιμαντερ του Αρη Χατζηστεφανου «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.»

Σοφία Σακοράφα: «Η γνώση της Ιστορίας είναι το μόνο όπλο μας για να μην ξαναζήσουμε τη φρίκη της»

Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» κυκλοφορεί σήμερα με τον «ΠτΘ»  με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή Σοφίας Σακοράφα. Ένα ντοκιμαντέρ που προβάλει άγνωστες ιστορικές πτυχές. Το φιλμ μάς ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.
 
Η προσφορά αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η κ. Σακοράφα αποφάσισε να επαναφέρει το ντοκιμαντέρ που πρωτοπροβλήθηκε το 2013 στην επικαιρότητα καθώς όπως επισημαίνει και η ίδια «με πάρα πολύ απλό τρόπο περιγράφει και το περιβάλλον και την σκοπιμότητα της ανάπτυξης του φασισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη».
 
Μία ιστορική μνήμη, που, όπως εξηγεί η ίδια, είναι απαραίτητο στην σημερινή συγκυρία να κρατήσουμε ζωντανή, καθώς « η γνώση της Ιστορίας είναι το μόνο όπλο μας για να μην ξαναζήσουμε τη φρίκη της».
 
«Αυτό όμως, όσο εύκολο κι αν ακούγεται, χρειάζεται μια διαρκή προσπάθεια και τις περισσότερες φορές βρίσκεται στον αντίποδα και σε σύγκρουση με τη λήθη που προσπαθεί να επιβάλλει το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και μας ανησυχούν δεν είναι ούτε πρωτόγνωρα ούτε νεότευκτα» τονίζει  ερωτηθείσα σχετικά με την επικαιρότητα του ντοκιμαντέρ.
 
Η κ. Σακοράφα εξηγεί πως τα ίδια ωμά συμφέροντα που ανέβασαν τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ στην εξουσία- γεγονότα τα οποία «καταγράφονται» στο ντοκιμαντέρ-  πρωταγωνιστούν και σήμερα. Είναι άλλωστε όπως δηλώνει «εντυπωσιακό ότι είναι οι ίδιες εταιρείες, όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι αναγνώστες σας, παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ,  που επιβάλλουν τις πολιτικές που τις εξυπηρετούν. Φυσικά με μέσα πιο εκλεπτυσμένα και «αποδεκτά», αλλά το ίδιο αποτελεσματικά».
 
«Το πού μας οδηγούν είναι φανερό» καταλήγει η ίδια στο «κάλεσμά» της σημειώνοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε έγκαιρα και αποφασιστικά».
 
Συνυπογράφοντας, να ευχηθούμε καλή μας θέαση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.