Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης παρουσιάζει το τελευταίο λεύκωμα του Μιχάλη Μπολιάκη

03.11.2018 12:46

Στις 16 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης και το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του λευκώματος PERU του φωτογράφου Μιχάλη Μπολιάκη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:30 στην Art Gallery (Σκρα 2-4, Αλεξανδρούπολη).
 
Για το λεύκωμα θα μιλήσουν ο Νίκος Πηλός, φωτογράφος και ο Πάνος Κοκκινιάς, Φωτογράφος.
 
Ο Μιχάλης Μπολιάκης, σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα τέλη της δεκαετίας του ’90, περιηγείται στην περιοχή του Cuzco, της Arequipa, της λίμνης Titicaca και αλλού, χωρίς πρόγραμμα και συγκεκριμένο σκοπό, συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητας που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες του τουρισμού.
 
Οι φωτογραφίες αυτού του λευκώματος, με επίκεντρο τους γηγενείς του Περού, ορόσημο για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, αποτυπώνουν την ανόθευτη ομορφιά και γοητεία του τόπου που υπήρξε το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας.
 
Πρόκειται για το πέμπτο φωτογραφικό λεύκωμα του Μιχάλη Μπολιάκη. 

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ο Μιχάλης Μπολιάκης γεννήθηκε το 1956 στην Αλεξανδρούπολη όπου ζει και εργάζεται σαν φωτογράφος. Φωτογραφίζει από το 1975. Από το 1985 έως το 1997 διδάσκει αναλογική φωτογραφία και τεχνική σκοτεινού θαλάμου στα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης.
 
Το 1993 ανοίγει το “ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ” ένα εξειδικευμένο κατάστημα φωτογραφικών. Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις σε Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Σικάγο, Μυτιλήνη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές. Επίσης φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί συχνά στα ελληνικά κλαδικά περιοδικά ενώ για σειρά ετών συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.
 
Είναι δημιουργός τεσσάρων λευκωμάτων, «Της Αλεξανδρουπόλεως» (1997 εκδόσεις Καστανιώτη), «Στην Κούβα» (2001 εκδόσεις Καστανιώτη), «Colore Cubano» (2010 εκδόσεις Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης), «Στην Πόλη» 2014 (εκδόσεις Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης).
 
Info
Περισσότερες πληροφορίες για το φωτογραφικό έργο του Μιχάλη Μπολιάκη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.boliakis.gr

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine