Στον Ιασμο η Κατερινα Νοτοπουλου (+Gallery)

Άνοιξε τις δράσεις της δεύτερης ημέρας της 2ης Γιορτής Τσίπουρου

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η 2η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, με το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει Ιασμιώτικο τσίπουρο και έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων, αλλά και ένα Λαΐκοδημοτικό πανηγύρι στο Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του Ιάσμου.
 
Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε και, μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου, την επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Κατερίνας Νοτοπούλου.
 
Η κ. Νοτοπούλου άνοιξε την Ημερίδα για την προώθηση προϊόντων και τη διαδικασία παραγωγής τους, που περιλάμβανε τη Φυτοπροστασία Αμπέλου, τη Λίπανση – Θρέψη Αμπέλου, την  Οινοποίηση – Απόσταξη και την Προώθηση – Μάρκετιγκ, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιάσμου.


 

Εξαιρετική η ποιότητα των προϊόντων του Ιάσμου

 
Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς, συμπλήρωσε η κα Νοτοπούλου.
 
Η Υφυπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει – και στηρίζει -με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο.
 
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ και την μείωση -έως και 35%- των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
 
Κλείνοντας την ομιλία της η κα Νοτοπούλου, ευχήθηκε, η γιορτή αυτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να κάνει τον όμορφο αυτό τόπο αγροτο-τουριστικό προορισμό.
 

Επίσκεψη στο χώρο των εκδηλώσεων

 
Η κ. Νοτοπούλου στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο των εκδηλώσεων, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκθέτες, αλλά και τους νεαρούς σεφ, μέλη του συλλόγου, που παρασκεύαζαν και προσέφεραν τις δημιουργίες τους στο κοινό, υπό την καθοδήγηση του σεφ του Ζαχαροπλαστείου ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ της Ξάνθης κ. Στέλιου Αρσενίου.
 
Ακολούθησε Λαΐκοδημοτικό πανηγύρι με τους Κώστα Σαφέτη, Νεκτάριο Κοκκώνη και το συγκρότημά τους μέχρι αργά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.