Στο μειονοτικο δημοτικο σχολειο Οργανης η Κ. Νοτοπουλου

Η υφυπουργός απάντησε θετικά στο αίτημα μαθητών των σχολείων Οργάνης-Ασωμάτων- Άνω Δροσίνης για στήριξη της σχολικής εκδρομής τους στην Αθήνα

Το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Οργάνης επισκέφτηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.
 
Την κ. Νοτοπούλου συνόδευε μεταξύ άλλων και ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, η Ταξιαρχία του οποίου πραγματοποίησε εργασίες στο δημοτικό σχολείο.
 
Η κ. Νοτοπούλου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
 
Απαντώντας δε σε αίτημα στήριξης των τριών μειονοτικών σχολείων της Οργάνης-Ασωμάτων- Άνω Δροσίνης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ανακοίνωσε στους μαθητές πως με την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατ’εξαίρεσης χρηματοδότησης της μαθητικής εκδρομής τους στην Αθήνα . «Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο κ. Γαβρόγλου να εγκρίνει με χρηματικό ένταλμα πληρωμής την εκδρομή τους, ώστε και να περάσουν καλά αλλά και να μάθουν πολλά πράγματα που έχει ανάγκη η περιοχή» εξήγησε η ίδια.
 
Η κ. Νοτοπούλου, εξήρε επιπλέον, το πλούσιο έργο που επιτελεί στην περιοχή το Δ’ Σώμα Στρατού που πέραν των υψηλών αμυντικών ικανοτήτων προσφέρει αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο στη Θράκη  και αποτελεί κρίκο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. «Το Δ΄ Σώμα Στρατού έχει βοηθήσει και συνεισφέρει με ένα τεράστιο κοινωνικό έργο στην περιοχή, με την υλοποίηση υποδομών, σχολείων επισκευών και ό,τι χρειάζεται» υπογράμμισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.