Εντυπωσιασαν με τις σοκολατενιες δημιουργιες τους οι μικροι σεφ του Ιασμου

Καρποί της περιοχής «έδεσαν» με τη σοκολάτα σε μοναδικές δημιουργίες υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Αρσενίου

Τις δημιουργίες τους από σοκολάτα, σε συνδυασμό με καρπούς του τόπου, παρουσίασαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 2ης Γιορτής Τσίπουρου, νεαροί σεφ, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, υπό την καθοδήγηση του σεφ του Ζαχαροπλαστείου ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ της Ξάνθης κ. Στέλιου Αρσενίου.
 
Στη φετινή 2η Γιορτή Τσίπουρου, ανέφερε ο κ. Αρσενίου, θέλησαν να αφουγκραστούν το μακρινό παρελθόν, τον Ιπποκράτη και τον Πυθαγόρα που μίλησαν για διατροφικές αντιλήψεις οι οποίες μεταφρασμένες πλέον σ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου αποτελούν πυξίδα στα χέρια των διατροφολόγων, συνδυασμένες από νουθεσίες άλλων λαών που χάνονται στα βάθη της Ιστορίας.
 

Έτσι η σοκολάτα συνδυάστηκε με τους καρπούς του τόπου, πολυδύναμες τροφές, τα γνωστά superfoods, όπως το ιπποφαές, μύρτιλα, κράνα, ρόδια, ηλίανθος, κολοκυθόσπορος κ.ά.
 
«Ο πρωτογενής τομέας πρέπει με κάθε τρόπο να σταθεί ξανά στα πόδια του, και να αποκτήσει την αίγλη που είχε στο παρελθόν, για να μπορέσει να βοηθήσει τον δευτερογενή τομέα και να τραβήξουν όλοι μαζί την πατρίδα μας ξανά επάνω» σημείωσε.
 

Το ιπποφαές ήταν γνωστό εδώ και 2.300 χρόνια, σημείωσε, για αυτό και προσπαθούν να συμπτύξουν όλα αυτά. Ο ίδιος άλλωστε χρησιμοποιεί εδώ και δέκα χρόνια διαφόρων ειδών τροφές στα σοκολατάκια που παρασκευάζει, όπως κουκουνάρι πεύκου, ηλίανθο, και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
 
Τόνισε πάντως πως τη δράση της Κυριακής έκαναν αποκλειστικά τα παιδιά που τα πήγαν πολύ καλά, με τον ίδιο να έχει μόνο ρόλο καθοδηγητή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.