Ο «Μπουφες-Σταθμος» της Κομοτηνης επιμενει να δημιουργει ομορφες αναμνησεις

Το ιστορικό και αγαπημένο κατάστημα της πόλης άνοιξε ξανά τις πόρτες του υπό νέα διεύθυνση - Νικόλαος Αρχιτεκτονίδης «Σεβάστηκα απόλυτα τον χώρο που αποτελεί βίωμα των ντόπιων εδώ και γενιές»

Δεν είναι μόνο τα μουσεία και τα αξιοθέατα μιας πόλης που σε ταξιδεύουν στο χρόνο. Είναι και εκείνα τα μαγαζιά που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, ο κ. Νικόλαος Αρχιτεκτονίδης έδωσε νέα πνοή σε έναν χώρο που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην Κομοτηνή, μιας και συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη δημιουργία του σιδηροδρομικού σταθμού στην πόλη.
 

Ο λόγος για τον «Μπουφέ- Σταθμό», ένα μέρος γεμάτο αναμνήσεις που από το 1897 αποτελεί σταθερό στέκι για τους ντόπιους αλλά και απαραίτητη στάση αμέτρητων ταξιδιωτών που μεταφέρονταν με το τρένο. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν θέλησε να κάνει πολλές αλλαγές στην διαρρύθμιση και την αρχιτεκτονική του κτηρίου. Άλλωστε η επιχείρηση που λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια στο ίδιο σημείο της πόλης έχει καταφέρει να κερδίσει όχι μόνο τους νοσταλγούς του παρελθόντος, αλλά και τις νεότερες γενιές.
 

Καταφέρνοντας μάλιστα  να «παντρέψει» το χθες με το σήμερα διατήρησε την ταυτότητα που κάνει τον «Μπουφέ – Σταθμό» να αντέχει στον χρόνο. Όπως υπογράμμισε με θέρμη «σεβάστηκα απόλυτα τον χώρο και δεν έκανα πολλές αλλαγές, γιατί θεωρώ πως αποτελεί βίωμα των ντόπιων εδώ και γενιές. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που ανοίξαμε ξανά, σκεφτείτε πως εξυπηρετώ πελάτες που συνήθιζαν να έρχονται εδώ ως παιδάκια μαζί με τους μπαμπάδες και τους παππούδες τους».
 

Ένα αυθεντικό κατάστημα που έχει αφήσει το στίγμα του στην κοινή συνείδηση προσφέρει καλές και οικονομικές προτάσεις από καφεδάκι το πρωί μέχρι κρέατα της σχάρας σε τεμάχια από το μεσημέρι έως το βράδι. Και φυσικά όλοι μας περιμένουμε με αδημονία τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να απολαύσουμε μία μπύρα ή ένα κρύο ρόφημα κάτω από την δροσιά των δέντρων της αυλής.
 
Info
Μπουφές – Σταθμός Κομοτηνή
Π. Τσαλδάρη 51
2531 073963

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.