Οι πρωτες αφιξεις Νανοκυκνων στο Δελτα του Εβρου

Βρισκόμαστε στην περίοδο που οι αφίξεις των πουλιών – εν όψει του χειμώνα – αυξάνονται στο Δέλτα του Έβρου, με αρκετά νέα είδη να καταφτάνουν. Μεταξύ αυτών και οι πρώτοι Νανόκυκνοι, περίπου διακόσιοι συνολικά, παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Aνατολικό Δέλτα, στην περιοχή των «Τηγανιών» και στη λιμνοθάλασσα «Παλούκια».
 
Ανάμεσά τους παρατηρήθηκε και ένα πουλί, το οποίο έφερε πάνω του δορυφορικό πομπό. Η καταγραφή έγινε από Ούγγρους ορνιθολόγους που βρισκόταν στην περιοχή. Δεν είναι ακόμα γνωστό μέσω ποιου προγράμματος ή δράσης έχει γίνει η τοποθέτηση του συγκεκριμένου πομπού, ωστόσο την επόμενη περίοδο πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα ακριβή δεδομένα.
 
Να σημειωθεί ότι οι Νανόκυκνοι (το πιο μικρόσωμο από τα τρία είδη κύκνων της Ευρώπης) αποτελούν απειλούμενο είδος, που κατατάσσεται στην κατηγορία «Τρωτό», ενώ την τελευταία δεκαετία καταγράφεται ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση του διαχειμάζοντος πληθυσμού στο Δέλτα που αποτελεί πλέον ένα από τους σημαντικότερους τόπους διαχείμασης του είδους στην Ευρώπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.