Η μεγαλη ορειβατικη παρεα της «Παιζω-ποριας» διεσχισε το Υψωμα του Ληνου

34 μικροί και μεγάλοι ορειβάτες του ΕΟΣ Κομοτηνής πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Παπίκιο Όρος

Δυναμικά συνεχίζει την δράση του ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, πραγματοποιώντας πεζοπορική διαδρομή 3,4 χιλιομέτρων την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, στο ύψωμα Ληνού που βρίσκεται στο Παπίκιο Όρος.
 
34 μικροί και μεγάλοι ορειβάτες ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού, κινήθηκαν μέσα από δύσβατο, λόγω πυκνής βλάστησης, μονοπάτι προς τα ερείπια του βυζαντινού μοναστηριού στο οποίο έφτασαν μετά από πορεία μιάμιση περίπου ώρας, συλλέγοντας κουμάρια καθ΄ όλη την διάρκεια της περιήγησής τους.
 

Πέραν από την όμορφη φύση και ένα μεγάλο αριθμό μοναστικών ναών και κτισμάτων της περιοχής, η ορειβατική παρέα γνώρισε περιοχές με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς στο όρος Παπίκιον έπειτα από ανασκαφές αποκαλύφθηκαν τα ερείπια τριών θολοσκέπαστων ναών. Βρέθηκαν επίσης ενδιαφέροντα σπαράγματα από τον τοιχογραφικό διάκοσμο, ενώ έχει διασωθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πολύχρωμου μαρμαροθετημένου δαπέδου στο συγκρότημα του Ληνού, το οποίο και επισκεφθήκαν.
 
Ο ζεστός καιρός φυσικά βοήθησε ώστε να περάσουν όλοι καλά και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη «παιζω-πορική» εξόρμηση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.