Στις Βρυξελλες η Σαμπιχα Σουλειμαν του Συλλογου Γυναικων Δροσερου

Θα έχει επαφές με αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου για θέμα που απασχολούν τους Ρομά

Στις Βρυξέλλες, στις 14 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο με φορείς ισότητας, εμπειρογνώμονες κατά των διακρίσεων και εκπροσώπους των ΡΟΜΑ, με θέμα “Τερματισμός των διακρίσεων των ΡΟΜΑ στη στέγαση και την υγεία: Ρόλος των Φορέων Ισότητας “. Το εργαστήριο αυτό διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πληροφοριών για τους ΡΟΜΑ (ERIO), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Ισότητας (EQUINET) και φιλοξενείται από το βελγικό όργανο ισότητας UNIA. Μεταξύ των στόχων του εργαστηρίου περιλαμβάνεται «Η Συμβολή στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ το 2018, η συμβολή μιας νομικής προοπτικής». Το εργαστήριο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας, και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Στο εργαστήριο αυτό προσκλήθηκε να παραβρεθεί και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Η κ. Σουλεϊμάν αναμένεται να έχει επαφές με αρμόδιους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ζητήματα των Ρομά.
 
Σκοπός της παρουσίας της εκεί είναι να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τους εμπειρογνώμονες σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα στέγασης και υγείας που απασχολούν τους Ρομά σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα συζητηθεί επίσης, η κατάσταση των κατοίκων του οικισμού του Δροσερού, καθώς και οι δυνατότητες βελτίωσης, σε σχέση πάντοτε με την πόλη της Ξάνθης. Πρόκειται επίσης να συζητήσει με τους αρμόδιους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις αιτίες που εξακολουθούν να διατηρούν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα το επίπεδο διαβίωσης, μόρφωσης, στέγασης, και υγείας των κατοίκων του οικισμού, καθώς και το εντυπωσιακά χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.