«Ποιανου ειναι βρε γυναικα το παιδι (η γεφυρα)»;

Απαρατήρητα

Τη θέση πως ο Δήμος Καβάλας δεν είχε οποιαδήποτε αρμοδιότητα για την συντήρηση της γέφυρας που κατέρρευσε, σε αντίθεση με όσα καταλόγισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας, επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, παρουσιάζοντας μάλιστα και ανάλογα ΦΕΚ.
 
Σημείωσε δε πως το κομμάτι του δρόμου στο οποίο βρίσκεται η γέφυρα είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, ενώ απάντησε στην κριτική που δέχτηκε, μνημονεύοντας τόσο κυβερνητικούς παράγοντες όσο και τους εν δυνάμει αντιπάλους της στις προσεχείς εκλογές.
 
Το γεγονός πάντως είναι πως, ανεξάρτητα του σε ποιον ανήκε η συντήρηση της γέφυρας,  ακόμα και αν το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ξεκάθαρο, πιθανότατα η γέφυρα θα κατέρρεε ούτως ή άλλως.
 
Και αυτό γιατί  -το βλέπουμε γενικότερα τη χώρα μας στις υποδομές που καταρρέουν  η συντήρηση -πολύ απλά δεν είναι «σέξι» πολιτικά.
 
Για να εξηγούμαστε: όλοι οι πολιτικοί, ανεξαρτήτου κόμματος, θα βάλουν στο προεκλογικό τους φυλλάδιο και στις ανακοινώσεις τους τα: «φτιάξαμε αυτό τον δρόμο, κατασκευάστηκε αυτή η γέφυρα, δημιουργήθηκε αυτό το κτίριο» κτλ.
 
Επίσης κανένας δεν κόβει κορδέλες για την ολοκλήρωση μιας συντήρησης, αντιθέτως  όταν γίνονται δρόμοι, τους εγκαινιάζουμε δύο και τρεις φορές, με το ίδιο να ισχύει για όλες τις νέες δομές. Έτσι λοιπόν, σε περιόδους κρίσης όταν και τα χρήματα δεν περισσεύουν, η συντήρηση πάει περίπατο, υπέρ άλλων πιο «οραματικών» έργων. Άλλωστε, χωρίς να υποδηλώνουμε ότι το ήθελε κανένας, όπως φάνηκε τέτοιες «αβαρίες» αποτελούν μια πολύ καλή αφορμή για πολιτικό παιχνίδι, και το γαϊτανάκι των ευθυνών να κάνει κύκλο και λίγο πολύ όλοι να μένουν ευχαριστημένοι. Εκτός από τους πολίτες, βέβαια, αλλά δεν πειράζει, άλλωστε θα έχουν εν καιρώ να βλέπουν φωτογραφίες, με όλους αυτούς που τώρα μαλώνουν, να καμαρώνουν όταν κόβεται η κορδέλα για να παραδοθεί ξανά ο αποκατεστημένος δρόμος στην κυκλοφορία.
 
Κάποια πρόσωπα μπορεί να έχουν αλλάξει, κάποιοι μπορεί να λείπουν, μπορεί καινούριοι να έχουν προστεθεί, η κορδέλα όμως θα είναι παρούσα, και εν τέλει, αυτό δεν είναι που έχει σημασία; K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.