Aυξανονται και πληθυνονται πρωτοτυπως οι υποψηφιοι περιφερειαρχες

Της έκδοσης

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρεθήκαμε το πρωί της Τετάρτης, αναζητώντας τα «απομεινάρια» ροδιού. Ως γνωστόν το ρόδι είναι σύμβολο της καλοτυχίας και επομένως ίσως να εξηγεί τον καταιγισμό υποψηφιοτήτων για την θέση του επόμενου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.
 
Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενη, καθότι στην ουσία είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, αλλά μετά την προχθεσινή ανακοίνωση του Ροδοπίτη Κώστα Κατσιμίγα, χθες είχαμε και την πρόσκληση του νυν προέδρου του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του την προσεχή Κυριακή εδώ στην Κομοτηνή.
 
Οι προαναφερθέντες κ.κ. Κατσιμίγας και Τοψίδης είναι ο πέμπτος και έκτος κατά σειρά  υποψήφιος, καθότι είχαν προηγηθεί οι κ.κ. Μέτιος, Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης και Σιμιτσής, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθότι υποψηφιότητες θα υπάρχουν και από συνδυασμούς που υποστηρίζονται από άλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ, αλλά και των «μικρότερων» κομμάτων (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγοι) πέραν των μη εντασσόμενων στο λεγόμενο «Δημοκρατικό τόξο» κομμάτων.
 
Αξίζει να πούμε πως το εντυπωσιακό δεν είναι ο αριθμός των υποψηφίων αυτός καθ’ αυτός,  καθότι και στο παρελθόν είχαμε αντίστοιχες συμμετοχές αριθμητικά, αλλά ο αριθμός των υποψηφίων που υποστηρίζονται ή προέρχονται από τα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα και ειδικότερα υποψηφίων που στο παρελθόν έχουν διαγράψει θετικότατη πορεία στα της τοπικής αυτοδιοίκησης (βλέπε Σιμιτσή, Κατσιμίγα). Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι οι κ.κ. Μέτιος, Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης και Τοψίδης ανήκουν ιδεολογικά στον ίδιο πολιτικό χώρο, τον «γαλάζιο», ασχέτως του αν κάνουν λόγο για «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» συνδυασμούς για τους οποίους ουδείς αμφιβάλλει(!!!).
 
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το επίσημο «γαλάζιο» χρίσμα παρά τις όποιες διαφωνίες έλαβε ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Γεγονός βεβαίως που δεν φαίνεται να επηρέασε ουδόλως τους υπολοίπους υποψηφίους, προερχόμενους από την εν λόγω παράταξη, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δηλώνουν πως θα συνεχίσουν κανονικά τον αγώνα τους.
 
 Τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον στο δικό μας μυαλό, είναι προς τι το τόσο μεγάλο και ξαφνικό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την ώρα μάλιστα που κατά κοινή ομολογία η πολιτική κατάσταση της χώρας συνεχίζει να βάλλεται ποικιλοτρόπως αλλά και να αμφισβητείται, ιδιαίτερα από τους νέους, που αποτελούν σύμφωνα με τα όσα έχουμε ακούσει από τους προαναφερθέντες το κοινό στόχευσής τους για την δόμηση της  «αναπτυξιακής πορείας της ΠΑΜ-Θ».
 
Τι δείχνει το ενδιαφέρον αυτό και συγκεκριμένα από τα προαναφερθέντα πολιτικά πρόσωπα, την ώρα που επίσης είναι καταγεγραμμένο και πρακτικά αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον για την πολιτική;
 
Αναμένοντας στο άμεσο ή απώτερο τα «ερωτηματικά» μας να απαντηθούν, να σημειώσουμε απλά πως όπως και στην περίπτωση της καλοτυχίας του «ροδιού» μάλλον ο κ. Μέτιος κατά την πρώτη του είσοδο στην Περιφέρεια δεν έριξε αλάτι για να αποφύγει «ανεπιθύμητους» επισκέπτες. Προς γνώση και συμμόρφωση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.