Ορκωμοσια για 86 αποφοιτους του Τμηματος Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης

Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στην Κομοτηνή για να χειροκροτήσουν τους νέους πτυχιούχους

Η ορκωμοσία 86 αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από συγγενείς και φίλους τους που τους στήριξαν αλλά και τους επευφήμησαν.
 
Το όρκο ανέγνωσε η κ. Γιολάνδα Πετρίδου, που είχε βαθμό 9,326 ενώ τα πτυχία έδωσαν στους αποφοίτους ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος, αναπλ. Καθηγήτρια κ. Μαρία Πεμπετζόγλου. 

Θέμα επιμονής και υπομονής η επιτυχία 

Ο Κοσμήτορας σημείωσε πως η μέρα ανήκει τόσο στους απόφοιτους, αλλά και στους γονείς και όλους όσους τους στήριξαν, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή.
 
Από σήμερα πλέον, αρχίζει η επαγγελματική τους ζωή, και θα επιθυμούσε πραγματικά να μπορούσε να τους πει πως θα μπουν στην αγορά εργασίας σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, σε μια χώρα που αναπτύσσεται, υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας και υψηλοί μισθοί.
 

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει, αλλά δεν πρέπει να απογοητεύονται, αλλά να επιμένουν.
 
«Βγαίνοντας από εδώ είναι σαν να απλώνουν μια τράπουλα μπροστά σας και να σας λένε διάλεξε τον άσσο μπαστούνι. Οι πιθανότητες να τον βγάλετε με την πρώτη, είναι ελάχιστες, όμως σημασία έχει να μπορείτε να συνεχίσετε να τραβάτε φύλλα, και κάποια στιγμή ο άσσος μπαστούνι θα φτάσει στα χέρια σας» σημείωσε, για αυτό και τους τόνισε πως θα πρέπει να είναι επίμονοι, και υπομονετικοί.
 

Η επιτυχία, σημείωσε ο κ. Δρυμπέτας, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα επιμονής και υπομονής, σημείωσε, όμως στο τμήμα έχουν πάρει το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο ώστε να ενταχθούν αποτελεσματικά στον γνωστικό τους χώρο, και έχουν αποκτήσει στέρεα θεμέλια, επάνω στα οποία πρέπει να χτίσουν.
 
Έτσι τους ευχήθηκε καλή τύχη, καλή δύναμη και αν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, να προχωρήσουν και να επιμείνουν, παίρνοντας στη ζωή τη θέση που τους ανήκει. 

Πάντα στο πλευρό των φοιτητών οι καθηγητές 

Από την πλευρά της η κ. Πεμπετζόγλου σημείωσε πως πρόκειται για μια μέρα γιορτής και χαράς, με ένα νέο κεφάλαιο να ανοίγεται στη ζωή τους.
 
«Από την πλευρά μας αποχαιρετούμε 86 φοιτητές και φοιτήτριές μας οι οποίοι κατέκτησαν επάξια το πτυχίο τους, και τους παρέχουμε στην κοινωνία για να την υπηρετήσουν, να την βελτιώσουν και να την εξελίξουν» ανέφερε, με τους δασκάλους τους να τους έχουν δώσει όλα τα θεωρητικά και εμπειρικά εργαλεία, στοχεύοντας στην διαμόρφωση επιστημόνων, ικανών να περιγράφουν και να ερμηνεύουν ταυτότητες, σκέψεις, ιδεολογίες και πολιτικές για να υποστηρίζουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στη δημόσια σφαίρα.
 

Σε όσους επιλέξουν να ενταχθούν άμεσα στον εργασιακό στίβο, ευχήθηκε καλή επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία, και σε όσους επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία.
 
Τους διαβεβαίωσε δε πως θα είναι δίπλα τους και στο μέλλον, για να τους συμβουλεύουν και να τους στηρίζουν όποτε τους χρειαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.