15.000 για το Europe Direct απο τον Δημο Κομοτηνης

Για τη λειτουργία του την διετία 2019-2020

Στην έγκριση των όρων σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης ΟΤΑ ΑΕ για τη σύσταση και λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης του Δικτύου πληροφόρησης EUROPE DIRECT για την περίοδο 2019-2020 με τη συγχρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχώρησε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με τις παρτάξεις του Σπάρτακου και της Λαϊκής Συσπείρωσης να μειοψηφούν.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση με 15.000 ευρώ, ενώ χρηματοδότηση θα δοθεί και από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Το Europe Direct Κομοτηνής λειτουργεί συνεχώς από το 1996 μέχρι και σήμερα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με φορέα υποδοχής του από το 2013 την Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. Ο.Τ.Α. Επίσης το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, οι οποίες αναγνωρίζονται και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Eνδεικτικά αναφέρεται πως το Κέντρο της Κομοτηνής αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το συντονιστικό Γραφείο ολόκληρου του ελληνικού δικτύου και πως στην τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης υπέρ της απασχόλησης, των επενδύσεων και του Σχεδίου Juncker, απέσπασε βαθμολογία «Άριστα», κατατάσσοντάς το μεταξύ των 60 από τα 500 Europe Direct σε όλη την Ε.Ε. τα οποία έλαβαν επιπλέον χρηματοδότηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.