Προκηρυχθηκε το εργο για το Οικοτουριστικο Παρκο Φαναριου

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 17 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Το έργο του εκσυγχρονισμού των βασικών δικτύων υποδομής και ανάπτυξης νέων τουριστικών υποδομών για το σχεδιαζόμενο Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου στο χώρο πέριξ του Κάμπινγκ Φαναρίου, αξίας 2.359.950,25 ευρώ, προκήρυξε η ΕΤΑΔ ΑΕ.
 
Το έργο, το οποίο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης δεκαεπτά μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, έχει τρείς ενότητες.
 
Αντικείμενο της Ενότητας Α αποτελεί το έργο της αξιοποίησης οικοπέδου, σχεδόν τριγωνικού σχήματος, βορείως της εκτάσεως του Camping. Στην έκταση αυτή δημιουργείται κτίριο υποδοχής και ενημέρωσης του οικοτουριστικού πάρκου, υποσταθμός της ΔΕΗ, παιδική χαρά, φυτεύσεις, χώρος στάθμευσης οχημάτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 

Αντικείμενο της Ενότητας Β αποτελεί το έργο της αξιοποίησης της έκτασης δυτικά, νότια και ανατολικά του camping, από το παλαιό κτίριο εξυπηρέτησης λουσμένων μέχρι τον παλαιό δίαυλο της Ξηρολίμνης. Στην έκταση αυτή δημιουργείται δίκτυο πεζοδρόμων, φυτεύσεις, ανακαίνιση του κτιρίου εξυπηρέτησης των λουόμενων, χώρος υπαιθρίων αθλοπαιδιών με μικρό συγκρότημα χώρων υγιεινής και αναψυκτηρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 
Αντικείμενο της Ενότητας Γ αποτελεί το έργο της αξιοποίησης της έκτασης ανατολικά του camping, πέραν του παλαιού διαύλου της Ξηρολίμνης. Στην έκταση αυτή δημιουργείται δίκτυο πεζοδρόμων, φυτεύσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και περιλαμβάνεται στο υποέργο Νο 1.της Πράξης: «ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΩΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.