Παρουσιαση των παιδικων βιβλιων του Θοδωρη Παπαδοπουλου «Ανταμα» και «Απο μεσα μου»

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στα Public Κομοτηνής

Οι εκδόσεις Ίκαρος, οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Βιβλιοπωλείο Public Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση των παιδικών βιβλίων του Θοδωρή Παπαϊωάννου «Αντάμα» και «Από μέσα μου». Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, παρουσία του συγγραφέα, ο οποίος θα επιμεληθεί μιας διαδραστικής παρουσίας δύο αγαπημένων ιστοριών του.

Το «Από μέσα μου»… 

Πρωταγωνίστρια του Από μέσα μου… είναι μια αδέσποτη γάτα που ξαφνικά βρίσκεται εκτός σκουπιδοτενεκέ πάνω που ήταν έτοιμη να απολαύσει το γεύμα της: μακαρόνια με σάλτσα και μια κονσέρβα. «Πάει το γεύμα μου» παραπονέθηκε… από μέσα της! Η παρέα των παιδιών που την ανακαλύπτουν της δίνουν το όνομα Τίγρη που καθόλου δεν της αρέσει, αλλά και αυτό το παράπονο το κρατάει μέσα της. Σύντομα τη μεταφέρουν σε ένα σπίτι και εκεί είναι όλα καινούργια! Τουλάχιστον, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για την πείνα, τη δίψα και το κρύο.
 
Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό κάτι ωθεί την Τίγρη να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρέμεται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες. Τι είναι αυτό; Πρώτα θα πρέπει να βγει από μέσα της και μετά θα το μάθουν οι αναγνώστες!
 
Το Από μέσα μου… είναι ένα βιβλίο που θίγει μέσα από μια έξυπνη ιστορία το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τη σημασία της υιοθεσίας τους. Παράλληλα, πρόκειται για μία συμβολική ιστορία που θα φανερώσει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει διέξοδο η εσωτερική τους φωνή, γιατί μόνο τότε θα κατορθώσουν να επικοινωνούν και να εκπληρώνουν τις ανάγκες τους. Η Τίγρης περιδιαβαίνει και χοροπηδάει στις πολύχρωμες και μοντέρνες σελίδες που έχει εικονογραφήσει ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς. 

…και το «Αντάμα» 

Ο Μέλιος και η Μελανή ξυπνούν, βγαίνουν από τις φωλιές τους και μαζί ξεκινάνε μια βόλτα στο δάσος.

Ο ήχος του νερού, η γλύκα του χυμού, το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, το άρωμα των λουλουδιών, ακόμα και το κρύο του χιονιού, όλα μοιάζουν ξεχωριστά, όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον που αγαπάς, «αντάμα». 

Ο συγγραφέας 

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Γερμανία τον Απρίλη του 1966. Από το 1989 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είναι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα. Τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, καταρράκτες, νεράιδες και ξωτικά. Έχει γράψει τα θεατρικά Παίζουμε Θέατρο;, Ο έκτος κύκλος, Το ποτάμι που θύμωσε και τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία Το μήνυμα του πελαργού, Ο Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί, Τα αστέρια της Ευρώπης, Ανάποδα (Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015), Απέναντι (Ειδικό Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016) και Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση. Έχει συμμετάσχει στο βιβλίο Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με την ιστορία Τα γράμματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.