Αντιδρουν στην αποφαση του Περιφερειακου Συμβουλιου ΑΜΘ για τις μειονεκτικες περιοχες Συλλογοι της Καβαλας

Ζητούν ξανά συζήτηση στο Συμβούλιο, θεωρώντας πως δεν ικανοποιήθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις, το αίτημά τους

Να επανεισαχθεί και να συζητηθεί ξανά το θέμα του επανακαθορισμού της οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών στη Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, μιας και θεωρούν πως η τελευταία απόφασή δεν κάλυψε το αίτημά τους, ζητούν με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, την οποία κοινοποιούν στους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας και Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και τους Δήμους Νέστου, Καβάλας και Παγγαίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νέστου, ο αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας.
 
Το θέμα είχε εισαχθεί από τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας, οι οποίοι μετέφεραν το αίτημα φορέων που ζητούσαν την τροποποίηση του κειμένου διαβούλευσης του Υπουργείου και την αντικατάσταση της λέξης «Θράκη» μετις λέξεις «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» στο κεφάλαιο «Ειδικά Μειονεκτήματα».
 
Όμως όπως τονίζουν, παρόλο που ενημερώθηκαν πως το θέμα είχε υιοθετηθεί, θεωρούν πως δεν έγινε κάτι τέτοιο, μιας και στην απόφαση, παρόλο που περιλαμβάνεται η εισήγηση τους, αναφέρεται πως αποφασίζεται να αποσταλεί επιστολή από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στοΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία θα εκφράζει τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των φορέων για την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών χωρίς αλλαγή τουισχύοντος καθεστώτος.
 
Αυτό τους προξένησε θυμό και θεωρούν ότι προσβάλει τη νοημοσύνη τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για αυτό και ζητούν να περιληφθούν οι περιοχές τους στην παράγραφο «Ειδικά Κριτήρια».
 
Για αυτό και ζητούν την επαναεισαγωγή του θέματος για συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζοντας πως «θα βρισκόμαστε κι εμείς στη συνεδρίαση αυτή τη φορά, έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε και να επαναφέρουμε την ενδοπεριφερειακή συνείδηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.