Διημερο δρασης, ενημερωσης και ευαισθητοποιησης του κοινου στην Κομοτηνη

Για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοέμβρη έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Αναγνωρίζεται ως έγκλημα και οι συνέπειες της έχουν αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλή διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι, έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική. Επιπλέον, ο Ξενώνας διεύρυνε τις υπηρεσίες του και δέχεται γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 143 γυναίκες και παιδιά.
 
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας, στις 24 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής ενημερώνοντας τους πολίτες και διαθέτοντας έντυπο υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα.
 
Επιπρόσθετα, στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μπάσκετ υπέρ της ισότητας και κατά τις έμφυλης βίας, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, μεταξύ των Α.Ε Κομοτηνής και των παλαίμαχων Α.Ε Κομοτηνής στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής (κλειστό γυμναστήριο), η είσοδος θα είναι δωρεάν και τα στελέχη θα βρίσκονται εκεί, με σκοπό την ενημέρωση και προώθηση του μηνύματος «Δεν είσαι η μόνη, Δεν είσαι μόνη».
 
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς και η διεύθυνση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, είναι απόρρητα, και επομένως, μπορεί κανείς να απευθυνθεί, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής (25310-83344).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.