Ο Δ. Φλαμουρης προσεγγιζει ανθρωπινες σχεσεις και συναισθηματα με … μαθηματικη ακριβεια

Το νέο βιβλίο «Ψυχο-λογικές σχέσεις» παρουσιάστηκε μέσα από ένα πρωτότυπο σεμινάριο αυτογνωσίας στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήµατα, ο κ. Δηµήτρης Φλαµούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες µε τη µαθηµατική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθητικό µας κόσµο.
 
Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, που συνθέτουν το νέο  βιβλίο του «Ψυχο-λογικές σχέσεις» ο ίδιος επιδιώκει να βοηθήσει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητηµάτων που απασχολούν όλους µας.
 
Θέλοντας να δώσουν στο κοινό τη δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί του η Λέσχη Λάιονς Κομοτηνής Ορφέας και το Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη διαδραστική παρουσίαση και σεμινάριο αυτογνωσίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Τον συγγραφέα παρουσίασε η κ. η Ξανθή Δουμπουλάκη, φιλόλογος με εξειδίκευση στην Αρχαιολογία και στην Ιστορία Τέχνης. 

Δημήτρης Φλαμούρης «Η ψυχή του ανθρώπου είναι πολύ πιο δομημένη από όσο νομίζουμε» 

Το βιβλίο βασίζεται στα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, καθώς ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε πως ανακάλυψε τον «κόσμο του συναισθήματος», όταν χρειάστηκε να απευθυνθεί σε έναν ψυχολόγο.
 
«Είμαι μαθηματικός κι έχω κάνει ένα διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά, ενώ συνέχισα με σπουδές στην Αγγλία, όπου εξειδικεύθηκα πάνω σε θέματα θετικής ψυχολογίας», συνέχισε ο κ. Φλαμούρης σπεύδοντας να εξηγήσει πώς γίνεται δύο αντικείμενα τόσο διαφορετικά, η ψυχρή λογική των μαθηματικών από την μια πλευρά και η ψυχή του ανθρώπου από την άλλη, να βρίσκουν εφαρμογή στο ίδιο βιβλίο.
 
«Πάντα ως χρηματιστής και μαθηματικός ήμουν πολύ τεχνοκράτης, αλλά μου προέκυψε μία μεγάλη αγάπη για την ψυχολογία. Έτσι, λοιπόν, άρχισα να διαβάζω και να προσεγγίζω με την μαθηματική σκέψη τα προβλήματα της ψυχής του ανθρώπου εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου» συμπλήρωσε για να μιλήσει περιληπτικά για τις σελίδες του βιβλίου του, μέσα από τις οποίες παρουσιάζει μία δομημένη προσέγγιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
 
Το αναγνωστικό κοινό αγκάλιασε αυτήν την πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση, αφού όπως είπε  κλείνοντας «βοηθά πολύ τον κόσμο να βάζει τα πράγματα σε κουτάκια, να σκέφτεται δηλαδή δομημένα. Εξάλλου η ψυχή του ανθρώπου είναι πολύ πιο δομημένη από όσο νομίζουμε. Γι’ αυτό η παρουσίαση περιλάμβανε πολλή συζήτηση κι αυτό είναι το πιο ωραίο μέρος. Ο καθένας ρωτά ό,τι τον προβληματίζει, κάνουμε μία πραγματική συζήτηση και όλοι φεύγουν, νοιώθοντας πως έχουν πάρει πράγματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.