Ορκωμοσια για 100 αποφοιτους της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης

Ασφυκτικά γεμάτο από συγγενείς και φίλους το Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής

Τα πτυχία τους παρέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 100απόφοιτοι της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων τους.
 
Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής, με τον νενομισμένο όρκο να δίνει ο κ. Σωτήρης Καραμπίνης.
 
Όπως κάθε φορά η ορκωμοσία συνοδεύτηκε από μια ανασκόπηση της παρουσίας των νέων απόφοιτων στη σχολή, ενώ αθλήτριες του τομέα ρυθμικής γυμναστικής, έκαναν μια εντυπωσιακή επίδειξη των ικανοτήτων τους. 

Μοναδική η εμπειρία της σχολής 

Πριν την ορκωμοσία ο κ. Καραμπίνης, ο οποίος βραβεύτηκε, όπως γίνεται σε κάθε ορκωμοσία για τους πρωτεύσαντες, από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδας, απευθυνόμενος σε όλους τους συγκεντρωμένους στην αίθουσα και κυρίως στους μέχρι χθες συμφοιτητές του, σημείωσε πως αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά και συγκίνηση, ότι θα εκφωνήσει τον όρκο, ο οποίο εκφράζει τις αρχές και την δεοντολογία της επιστήμης που με αγάπη επέλεξαν όλοι τους να σπουδάσουν και να εξασκήσουν επαγγελματικά.
 
Ευχαρίστησε δε τους γονείς του και την οικογένειά του που τον στήριξαν με ειλικρινή αγάπη για να αντέξει όλες τις δοκιμασίες και να χαράξει καθαρή πορεία στη ζωή του, αλλά και τους καθηγητές του στη σχολή που όλα αυτά τα χρόνια του έδωσαν με συνέπεια και ευθύνη τις γνώσεις, του δίδαξαν με επιστημονικό τρόπο τις αρχές και τις βάσεις της επιστήμης για να μπορέσει με τη σειρά του να τις εφαρμόσει υπεύθυνα και σωστά, και υπήρξαν όλοι τους λαμπρά παραδείγματα για αυτόν.
 
Τέλος ευχαρίστησε και όλους τους συναποφοίτους του, που όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους να αναπτύξουν δράσεις, και να δώσουν ζωή στη σχολή τους, ως ένα θετικό χώρο απόκτησης γνώσεων, ευχόμενος αυτός ο ζήλος να μείνει μαζί τους σε όλη τη ζωή τους. 

Ένας κύκλος ολοκληρώνεται 

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος στη ζωή σας» σημείωσε προς τους απόφοιτους η Κοσμήτορας της Σχολής κ. Ελένη Δούδα, αναφέροντας πως πρόκειται για μια μέρα χαράς και επιβράβευσης όλων των προσπαθειών που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.
 
Αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια αποτέλεσαν οι οικογένειες και οι δάσκαλοί τους, που από τη δική τους πλευρά σμίλεψαν τον χαρακτήρα, τη θέση και τις επιλογές τους.
 
«Να θυμάστε φεύγοντας από εδώ ότι έχουμε μια ευλογημένη δουλειά, με ευρύ γνωστικό πεδίο δράσης, το οποίο προάγει την υγεία και την ευρωστία των πολιτών κάθε ηλικίας» ανέφερε, επισημαίνοντας πως η ευθύνη τους είναι μεγάλη, για την ασφαλή εφαρμογή των προγραμμάτων άσκησης σε όλους, κάτι το οποίο, τόνισε, απαιτεί μια εξειδικευμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση και παιδαγωγική επάρκεια στο αντικείμενο που σπούδασαν.
 
«Για αυτό είμαι βαθύτατα πεπεισμένη ότι θα μας αντιπροσωπεύσετε επάξια σε όποιο επαγγελματικό περιβάλλον και αν δραστηριοποιηθείτε. Θα μεταδώσετε την γνώση και θα μεταφέρετε την εμπειρία που αποκτήσατε μέσα από το Τμήμα μας» τόνισε, στηρίζοντας και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την εικόνα του τμήματος όπου και αν βρεθούν, μιας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.