Η Κοινοτητα Νεων Κομοτηνης υποδεχεται τα φετινα Χριστουγεννα

Με έκθεση φωτογραφίας, xmaas bazaar και θεατρικό δρώμενο το ξεκίνησε το «Santa Χιόνια Festival»

Έχοντας κάνει το πρώτο πετυχημένο βήμα του πέρυσι, το «Santa Χιόνια Festival», μία σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που φέρει την «υπογραφή» της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής επανήλθε και φέτος για να ξεσηκώσει την πόλη.
 
Η αυλαία «άνοιξε» το απόγευμα της Παρασκευής με μία σειρά παράλληλων δράσεων με το φωτογραφικό τμήμα να παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Body Parts” στο στέκι της κοινότητας, όπου επίσης είχε στηθεί χριστουγεννιάτικο bazaar από μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας. Την ίδια ώρα στα ερτζιανά του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μεταδιδόταν ζωντανά μία τρίωρη εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στα Χριστούγεννα.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου η θεατρική ομάδα “Contra Rolos” παρουσίασε στο καφέ μπαρ «Οκτώ» το θεατρικό δρώμενο  «Οι ιστορίες της καριόλας». Ένα κρεβάτι, εννιά διαφορετικά ζευγάρια, εννιά ιστορίες που συνθέτουν την πραγματικότητα αποτέλεσαν την βάση για ένα προτζεκτ που είχε ως στόχο να προβληματίσει τον θεατή για τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας και πώς αυτά επηρεάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.
 
Η αντιπολεμική τανία “Joyeux Noel” (Καλά Χριστούγεννα) του Κριστιάν Καριόν ήταν αυτή που επέλεξε η  Κινηματογραφική Ομάδα της Κοινότητας Νέων για την τελευταία της προβολή πριν τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
 

Τα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον χειμώνα του 1914, περισσότεροι από ένα εκατ. στρατιώτες, αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων τους, εγκατέλειψαν τα χαρακώματα και ανταλλάσσοντας ευχές γιόρτασαν με τον εχθρό, παίζοντας ποδόσφαιρο σε μια αυθόρμητη εκεχειρία που έμεινε στην παγκόσμια ιστορία.
 
Όπως εξήγησαν οι νέοι, η ταινία δεν αποτελεί άλλη μια «Χριστουγεννιάτικη» ταινία αλλά κυρίως μια ταινία για την αγάπη που μπορεί και επιβιώνει και στα πιο άνυδρα χαρακώματα της ανθρώπινης φύσης. «Ύμνος στον Άνθρωπο και τη θέληση για ζωή» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το Santa Χιόνια Festival συνεχίστηκε χθες στο Stage Live της Λέσχης Κομοτηναίων με ελληνικούς και ξένους ήχους για όλα τα γούστα. Το Μουσικό τμήμα της Κοινότητας Νέων υπό τον τίτλο «Σουτζούκ Λουκούμ» χάρισε σε όλους μία αξέχαστη βραδιά, αφού μουσικοί με διαφορετικά ακούσματα και στυλ ενώθηκαν για ένα μοναδικό LIVE μεπολύ χορό και τραγούδι. 

Απόψε η αυλαία με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Προσεκτικά παραδοθήκαμε» 

Το φεστιβάλ θα κλείσει  απόψε με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Θέμιδος Ιππέκη με τίτλο «Προσεκτικά παραδοθήκαμε» στο καφέ μπαρ Οκτώ. Για την ποιητική συλλογή, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Κατερίνα Καπρινιώτη-Νταή και Κατερίνα Μήτση, φοιτήτριες της Νομικής, ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Ράδιο Παρατηρητής και συντονιστικά μέλη του Λογοτεχνικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μέλη του λογοτεχνικού τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής.
 
Μία κεφάτη και δραστήρια «οικογένεια», η λειτουργία της οποίας εδώ και χρόνια αγκαλιάζεται από την πόλη μας, κάνει αισθητή την παρουσία της με κάθε τρόπο αφού τα ανήσυχα μέλη της δεν σταματούν ποτέ τις δράσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.