Ματαιωθηκε ο διαγωνισμος για το Ειδικο Χωρικο Σχεδιο του Αλαν Κογιου

Μετά από επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας που μιλούσε για υπερεκτίμηση του αντικειμένου της σύμβασης - Θα επαναπροκηρυχθεί αφού γίνουν οι όποιες αλλαγές είναι απαραίτητες

Τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκπόνηση της μελέτης: «Ειδικό χωρικό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση Ρομά στην περιοχή Αδριανουπόλεως του Δήμου Κομοτηνής» αποφάσισε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου, μία μέρα πριν την προγραμματισμένη πραγματοποίησή της.
 
Αφορμή για τη ματαίωση ήταν επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, που έφτασε το πρωί της Δευτέρας στο Δήμο Κομοτηνής, με την οποία διατυπώνονταν ενστάσεις για προβλήματα της διαδικασίας που εντόπισαν, που αφορούν στη ζητούμενη τεχνική και επαγγελματική ικανότητα. Η επιστολή κάνει λόγο επίσης για υπερεκτίμηση του αντικειμένου της σύμβασης και ζητά την ανάκληση και επαναπροκήρυξη της διακήρυξης.
 
Αυτό τελικά και έγινε, μιας και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, δεν θέλουν, έστω και στο τέλος της θητείας της παρούσας διοίκησης, να υπάρχουν σκιές σε σχέση με τις προκηρύξεις και τα έργα.
 
Σημείωσε δε πως η διακήρυξη θα μελετηθεί ξανά, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του συλλόγου και στη συνέχεια η μελέτη θα επαναπροκηρυχθεί.
 
Ο δήμαρχος Κομοτηνής ανέφερε τέλος πως οι όποιες υπερεκτιμήσεις που μπορεί να υπήρχαν έγιναν λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου, και της σημασίας που έχει για την μετεγκατάσταση του Αλάν Κογιού. 

Η επιστολή του Συλλόγου 

Ο σύνδεσμος στην επιστολή του, αφού εξέθετε τα επίμαχα άρθρα για την τεχνική και οικονομική ικανότητα, εκτιμούσε πως οι απαιτήσεις οφείλονται μόνο σε υπερεκτίμηση του αντικειμένου της σύμβασης, σημειώνοντας πάντως ότι «αν και ακόμη και ένας καλόπιστος αναγνώστης θα μπορούσε να σκεφτεί ότι παραπέμπουν σε “φωτογραφικούς όρους”, που, πέραν του γεγονότος ότι δεν επιτρέπονται από τη νομοθεσία, περιορίζουν και τη δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων μελετητικών σχημάτων».
 
Για αυτό, και επειδή οι προπεριγραφείσες απαιτήσεις της Υπηρεσίας περιορίζουν, σύμφωνα με τον Σύλλογο, σημαντικά, ανεπίτρεπτα και πέρα από κάθε δεοντολογία τον ανταγωνισμό μεταξύ των οικονομικών φορέων, βλάπτοντας το συμφέρον του Δήμου, ζητούσε από τη Δημοτική αρχή να ανακαλέσει την επίμαχη διακήρυξη και να την επαναπροκηρύξει, θέτοντας λογικές και εντός των θεσμικών, επιστημονικών και τεχνικών δεδομένων προϋποθέσεις.
 
Να σημειωθεί τέλος πως η επιστολή κοινοποιήθηκε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης / Διεύθυνση Διοίκησης, για τις ενέργειές της κατά τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των αποφαινομένων Οργάνων του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.