Νεος εξοπλισμος 300 χιλιαδων ευρω για το Νοσοκομειο Κομοτηνης

Μέσω της αποζημίωσης που έλαβε το Ελληνικό Δημόσιο από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens - Θα συνεχιστούν οι εργασίες στο οικόπεδο του νέου Νοσοκομείου το 2019, με ελπίδα να ξεκινήσει και η ανέγερση του κτιρίου

Το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής είναι προ των πυλών, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος ανέφερε πως με το ξεκίνημα του 2019 θα συνεχίσουν και θα επεκταθούν οι εργασίες στο οικόπεδο όπου θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Αιγείρου, και θα αρχίσει η ανέγερσή του κτιρίου.
 
Όμως το νοσοκομείο μέχρι να μεταφερθεί συνεχίζει να λειτουργεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, και μάλιστα είχε μια ευχάριστη εξέλιξη προμήθειας εξοπλισμού, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει κάνει το Ελληνικό Δημόσιο με την Siemens.
 
Έτσι στο πλαίσιο αποζημίωσης 23 εκ. ευρώ έχει πάρει ένα κομμάτι 300 χιλιάδων ευρώ, με τα οποία θα προμηθευτεί δύο υπέρηχους υψηλής ευκρίνειας, έναν υστερογράφο, ένα ψηφιακό μαστογράφο και ένα πλήρες σύστημα γαστροσκόπησης και κολονοσκόπησης.
 
Η διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού θα προχωρήσει στις αρχές της χρόνιάς, με τον κ. Φιλιππίδη να σημειώνει πως αυτός είναι απαραίτητος, και συμπληρώνει το παζλ ανανέωσης όλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, που είχε αρχίσει από πέρυσι.
 
«Πιστεύουμε πως το 2019 το νοσοκομείο Κομοτηνής θα έχει έναν σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλες τις κλινικές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του. 

Εξελίξεις με τα αναδρομικά των γιατρών 

Την Παρασκευή υπήρξαν εξελίξεις και με τα αναδρομικά των γιατρών, με το υπουργείο να ζητά ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών που οφείλονται από το Νοσοκομείο Κομοτηνής προς ιατρούς στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.
 
Το ποσό ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ και έχει σταλεί στο υπουργείο, ώστε να γίνει η πίστωση του στο Νοσοκομείο και αυτό με τη σειρά του να το καταβάλλει στους δικαιούχους.
 
Πρόκειται για αναδρομικά 25 μηνών, τα οποία αναμένεται να καταβληθούν στις αρχές του 2019.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.