Ο Περπατω «ζωντανεψε» ηρωες της χριστουγεννιατικης ιστοριας του Τσαρλς Ντικενς

Μία θεατρική παράσταση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός παρουσίασε ο Σύλλογος

Ο φοβερός τσιγγούνης, Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο φτωχός κλητήρας του και όλοι οι ήρωες της ιστορίας «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» πήραν σάρκα και οστά στην γιορτινή εκδήλωση το συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πολιτιστική κίνηση Ροδόπης και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο που γέμισε μέχρι και την τελευταία καρέκλα.

Μία γλυκιά και ταυτόχρονα πολύ σκληρή ιστορία, αφού το κλασικό αριστούργημα του Άγγλου συγγραφέα παρουσιάζει γλαφυρά την συναισθηματική αλλά και ηθική μεταστροφή του παράξενου Σκρουτζ μετά την επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ αλλά και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος.

Ο ίδιος δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Στο μυαλό του οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο για να του προσφέρουν χρήματα, ενώ απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, καθώς θεωρεί ότι προσθέτουν ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη του, χωρίς να τον κάνουν πλουσιότερο.

Όμως, ζώντας μία σειρά από ξεχωριστές και υπερφυσικές εμπειρίες οδηγείται στην μετάνοια αλλάζει συμπεριφορά και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του. Μεταμορφώνεται στον πιο γλυκό και γενναιόδωρο άνθρωπο τόσο που το πρόσωπό του γίνεται σύμβολο μεγαλοσύνης και προσφοράς.

Ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες της αναπηρίας

Καλωσορίζοντας τον κόσμο ο κ. Σπύρος Νταντανίδης μοιράστηκε μαζί του μερικά σκηνοθετικά «μυστικά» για να ευχαριστήσει στη συνέχεια όχι μόνο όσους παρευρέθηκαν, αλλά κι αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν σταθερά και δυναμικά τις προσπάθειες του συλλόγου «Περπατώ» για ισότιμες ευκαιρίες σε όλους.

Ο ίδιος μάλιστα εκμυστηρεύθηκε πως ελπίζει η προχθεσινή παράσταση να γίνει θεσμός και να την δούμε να επαναλαμβάνεται πλέον κάθε χρονιά. Άλλωστε δεν επρόκειτο για μία συνηθισμένη θεατρική ομάδα, καθώς απαρτιζόταν στο μεγαλύτερο μέρος της από άτομα με αναπηρία που κατέκτησαν κάτι πολύ βασικό: ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες τους σε μία χώρα φτιαγμένη για μη ανάπηρους, κατάφεραν να πείσουν το κοινό ότι τίποτα δεν τους εμποδίζει να ασχοληθούν με το θέατρο, την τέχνη και ό,τι άλλο αγαπούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.