Πρασινο φως για το Europe Direct και τη νεα χρονια

22.500 ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας δίνονται για τις δαπάνες του Κέντρου

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το σχέδιο και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Ροδόπης για τη σύσταση και τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirectγια την περίοδο 2019-20.
 
Πλέον η Περιφέρεια αναλαμβάνει να διευκολύνει με κάθε τρόπο το προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης και να παραχωρήσει όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του. Όσον αφορά την συμμετοχή της στον προϋπολογισμό υλοποίησης του Κέντρου, θα καταβάλλεται ετησίως στην ΑΝ.ΡΟ Α.Ε. το ποσό των  22.500 ευρώ από  τακτικούς πόρους για όλες τις αναγκαίες δαπάνες του Κέντρου.
 
Σημειωτέον πως ως εκπρόσωποι της περιφέρειας στην επιτροπή παρακολούθησης των όρων αναδείχθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Παύλος Δαμιανίδης με αναπληρωτή τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μουλταζά Ταρκάν  Μουλταζα και ως εκπρόσωπος της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ορίσθηκε ο περιφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος.

Σύμφωνα με την εισήγηση από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας το Europe Direct αποτελεί βασικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενημέρωση των πολιτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αφού παρέχει συμβουλές και βοήθεια για καίρια ζητήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.