Υπ. Παιδειας: «Το Ευρωπαικο Δικαστηριο Δικαιωματων του Ανθρωπου δικαιωνει το νεο νομοθετικο πλαισιο που ισχυει για τη Σαρια»

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδικάζει την Ελλάδα για το νομοθετικό πλαίσιο περί δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων του Μουφτή στη Θράκη (Σαρία), όπως ίσχυε μέχρι το 2018 και τη συγχαίρει για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει μετά την ψήφιση του ν.4511/2018 και την μετατροπή της Σαρία σε προαιρετική» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου .

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκαναν πράξη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού “σπάμε τα δεσμά, μετατρέπουμε την υποχρέωση σε επιλογή”» θυμίζει το υπουργείο για να επισημάνει πως «σήμερα κρίθηκε ότι η επιλογή της Ελληνικής Βουλής να ψηφίσει ομόφωνα –πλην Χρυσής Αυγής- την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

«Κάναμε το κρίσιμο βήμα, προχωρήσαμε σε μια τομή πετυχαίνοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και κλείνοντας ένα θέμα που ταλαιπωρούσε  τη χώρα και τη μουσουλμανική μειονότητα για δεκαετίες. Συνεχίζουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.