Μια διαφορετικη Χριστουγεννιατικη εκδηλωση απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Δραματοποιημένα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα 5 Ελλήνων λογοτεχνών παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση

Κείμενα 5 Ελλήνων Συγγραφέων παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου νέοι από τις Ενορικές Συνάξεις και Στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής που έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 

Οι νέοι ενσάρκωσαν κείμενα Ελλήνων Λογοτεχνών που εμπνεύστηκαν από τα Χριστούγεννα, και συγκεκριμένα τα έργα: «Θανάσης Μέρτικας», του Κωστή Μπαστιά, «Χριστουγεννιάτικη νύχτα», του Γρηγόριου Ξενόπουλου, «Θείον όραμα», του Ανδρέα Καρκαβίτσα, «Τα κάλαντα», του Στρατή Τσίρκα, και «Η καμπάνα της Χριστουγεννιάτικης νύχτας», του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.
 

Όσοι βρέθηκαν στο χώρο είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την ηθογραφία της θάλασσας ή της επαρχιώτικης κοινωνίας, την ατμόσφαιρα του αθηναϊκού αστικού κόσμου, αλλά και το μακρινό ορίζοντα του ξενιτεμένου Έλληνα με τους ήρωες να ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του λογοτεχνικού κειμένου, μαζί με τον εσωτερικό τους αγώνα να ξορκίσουν τις δυσκολίες της ζωής και να φανεί το φως της ελπίδας κατά τις άγιες μέρες.
 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.
 

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την παρισταμένη Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, που συμπεριέλαβε το θεατρικό στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής,  και την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου για την παραχώρηση της αίθουσας.
 
Επίσης ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο κ. Θεόδωρο Βρουζέλη, τις Καθηγήτριες κ.κ. Ελένη Μαργαρίτη και Ελισάβετ Γιαλαντζή για την επιμέλεια των κειμένων, τον αφηγητή κ. Δημήτριο Προυσινούδη, και τους νέους ερμηνευτές: Χρήστο Αραμπατζόγλου, Γεώργιο Κελεσίδη, Σοφία Κουκουρή, Μαρία Τσεκμέζογλου, Πασχάλη Γρηγορούδη, Άγγελο Καραγιάννη, Νικόλαο Ζουγανέα, και Μαρία Ιωάννου.
 

Προέτρεψε δε όλους τους παριστάμενους να κρατήσουν στις καρδιές τους τα πολλαπλά μηνύματα της γιορτής και να έχουν τη χαρά της ελεύσεως του Χριστού ανάμεσά μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.