ΔΟΕ: Απαξιωνει την προυπηρεσια των εκπαιδευτικων το νεο συστημα διορισμων

Για εμπαιγμό καταγγέλλουν τον Γαβρόγλου οι δάσκαλοι

Την έντονη αντίθεσή της στο νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση, «το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα», εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
 
Μιλά και για τους διορισμούς, 4.500 στην Ειδική Αγωγή, «ακόμη 10.500 σε βάθος τριετίας, αν επανεκλεγούν», διορισμούς που θεωρεί ότι «βρίσκονται κάτω από τις πραγματικές ανάγκες της  δημόσιας εκπαίδευσης».
 
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, το σύστημα που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «ουσιαστικά απαξιώνει την προυπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».
 
Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, «προσπάθησε να καλύψει την ουσία των κυβερνητικών εξαγγελιών με το απαράδεκτο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Είναι αλήθεια θλιβερό, κυβερνητικά στελέχη να επιδίδονται σε δημαγωγία, αναλήθειες και συκοφάντηση  των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, για να κρύψουν την, πικρή για αυτά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλήθεια».
 
Η ΔΟΕ κάνει λόγο για «κυβέρνηση της υποσχεσιολογίας και των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα», για «κυβέρνηση που στον βωμό των εκλογικών της επιδιώξεων ανατρέπει τους υπάρχοντες πίνακες και τις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται, προσφέρουν και στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, στερώντας σε πολλούς απ’ αυτούς την ελπίδα του μόνιμου διορισμού αλλά και της  επαναπρόσληψής τους, καθώς και για «κυβέρνηση που στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής υπόσχεται χιλιάδες διορισμούς για το… απώτερο μέλλον και εμπαίζει τους χιλιάδες ανέργους και νέους πτυχιούχους».
 
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας δηλώνει ότι αγωνίζεται επί σειρά ετών (και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών  της αδιοριστίας), διεκδικώντας τους χιλιάδες διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση. Επισημαίνει ότι επανειλημμένα έχει δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο υπουργείο την πρότασή της-απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών. Και τονίζει ότι δεν κρύβεται πίσω από προσχηματικές ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕ, όπως κάνει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, για να καμουφλάρουν την πολιτική τους, αλλά παλεύει για την αληθινή αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των, επί σειρά ετών, αναπληρωτών.
 
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο Κώστας Γαβρόγλου, περιφρονώντας τους απεργούς εκπαιδευτικούς, αρνήθηκε την περασμένη Πέμπτη να τους συναντήσει και προσπάθησε να υπονομεύσει την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο και τα αιτήματά της.
 
«Καταγγέλλουμε την πολιτική στάση προσπάθειας υπονόμευσης του εκπαιδευτικού κινήματος του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης, το εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και την περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας» αναφέρει η ΔΟΕ, σημειώνοντας ότι συνεχίζει τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.