Προχωρα η προταση αναπτυξης του ΔΠΘ

Θετικό στον σχεδιασμό, τόσο για νέα τμήματα, όσο και επιπλέον εστίες και άλλες υποδομές φοιτητικής μέριμνας, το Υπουργείο Παιδείας - Στη Συνάντηση των Πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ με τον Κ. Γαβρόγλου

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, όπου τέθηκε επί τάπητος η πρόταση ανάπτυξης του ΔΠΘ τόσο σε επίπεδο νέων τμημάτων όσο και σε επίπεδο υποδομών.
 
Το ραντεβού αυτό είχε οριστεί κατά την πρόσφατη Σύνοδο Πρυτάνεων – Αντιπρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη, και σε αυτό δεν συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα της 4ης Νομικής, μιας και από πλευράς Υπουργού Παιδείας δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στα νέα τμήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν. 

Θετικό το Υπουργείο για τα νέα τμήματα 

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι αντιπρυτάνεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατέθεσαν στον Υπουργό και τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας την πρόταση ανάπτυξης του ΔΠΘ, που έχει δύο σκέλη, το ένα την διεύρυνση με νέα τμήματα, και το άλλο την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.
 
Όπως σημείωσε η Αντιπρύτανης κ. Ζωή Γαβριηλίδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, οι προτάσεις τους έγιναν δεκτές πολύ θετικά, και τους ζητήθηκε να αποσταλούν γραπτά το συντομότερο δυνατόν.
 
Αναφέρθηκε δε πως στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να κλείσουν οι εκκρεμότητες με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό, και κατόπιν θα έχει προτεραιότητα το ΔΠΘ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η πρόταση του ΔΠΘ περιλαμβάνει την ίδρυση των κάτωθι τμημάτων:
 
Πολυτεχνική Σχολή
1. Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής
2. Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών και Φυσικών Πόρων

Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
1. Τμήμα Εργοθεραπείας

Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών
1. Τμήμα Ψυχολογίας

Σχολή Επιστημών Υγείας
1. Τμήμα Νοσηλευτικής
2. Τμήμα Κτηνιατρικής
3. Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής

Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας
1. Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ποτών 

Δημιουργία και νέων εστιών σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη 

Όσο για το ζήτημα των υποδομών, συζητήθηκε ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο στην αναβάθμιση των εστιών, όσο και των πανεπιστημιακών εστιατορίων.
 
Σημαντικός παράγοντας σε αυτό το κομμάτι είναι η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα το ΔΠΘ με τον ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και με την οποία το Πανεπιστήμιο θα φτιάχνει τις απαραίτητες μελέτες, για επέκταση εστιών και εστιατορίων, και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα τις χρηματοδοτήσει.
 
Ο Υπουργός ενημερώθηκε και για τη συμφωνία αυτή, ώστε να υπάρξει στήριξη και από πλευράς Υπουργείου Παιδείας.
 
Άλλωστε συζητήθηκε διεξοδικά τόσο η κατασκευή εστιών στην Αλεξανδρούπολη, και η επέκταση των υφιστάμενων στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, με το επόμενο βήμα να αφορά στην αποστολή και γραπτώς των προτάσεων του ΔΠΘ προς το Υπουργείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.