Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία » και «Το βαποράκι» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Τέσσερις νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού του Odeon Kosmopolis αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος για την βιογραφική «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Άνταμ ΜακΚέι, την δραματική «Το Βαποράκι» με τον Κλιντ Ίστγουντ να υπογράφει τη σκηνοθεσία και να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, την κομεντί «Μία δεύτερη ευκαιρία» από τον μετρ του είδους Πίτερ Σίγκαλ με την Τζένιφερ Λόπεζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Γουίλι».
 
Επίσης στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής συνεχίζουν να προβάλλονται η περιπέτεια φαντασίας «Bumblebee», το τρίτο μέρος της επιτυχημένης ελληνικής σειράς κωμωδιών «The Bachelor», η οικογενειακή «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει»,  η περιπέτεια φαντασίας «Aquaman», ο «Ασπροδόντης» και η άκρως χριστουγεννιάτική ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Γκριντς». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία
(19:20 & 22:00)

Η βιογραφία του Ντικ Τσένεϊ, του αντιπροέδρου των ΗΠΑ κατά την προεδρία του Μπους το 2001, μιας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν από την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. 
 
Το βαποράκι
(20:00 & 22:30)

Ο Ερλ Στόουν, ένας άντρας της δεκαετίας του '80, ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ). Έτσι, ακόμα και όταν τα οικονομικά του προβλήματα γίνονται παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.
 
Μια δεύτερη ευκαιρία
(20:10 & 22:20)

Η 40χρονη Μάγια είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Madison Avenue ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολλέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.

Γουίλι
(17:40, Τρίτη-Τετάρτη μόνο 18:20)

O Wheely είναι ένα αυτοκίνητο με μεγάλα σχέδια. Εργάζεται ως ταξί, αλλά ονειρεύεται να τρέξει σε αγώνες αυτοκινήτων. Ήταν άλλωστε πρωταθλητής της τοπικής σκηνής και υπήρξε θρύλος. Όμως μετά από αυτό, τι του έχει απομείνει; Μία πρωινή δουλειά και ένα αφεντικό που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Μέχρι που ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο και η ζωή του ανατρέπεται.
 
The Bachelor 3
(18:00, 20:20, 22:40, Τρίτη-Τετάρτη εκτός 18:00)

Ο Τζίμης ετοιμάζεται να παντρευτεί και φωνάζει τα φιλαράκια του για το καθιερωμένο πλέον bachelor. Όλα πάνε φυσιολογικά αυτή την φορά προς έκπληξη όλων και η ώρα του γάμου έχει φτάσει. Αυτό όμως που θα ακυρώσει και αυτόν τον γάμο δεν θα αργήσει να έρθει… Ο Ρένος θα απαχθεί στην εκκλησία. Στην προσπάθειά τους να βρουν τον φίλο τους ο Αντώνης, ο Τζίμης και ο Κωστής θα βρεθούν στη Λάρισα όπου τα πράγματα ξεφεύγουν πραγματικά και τα αποτελέσματα είναι άκρως διασκεδαστικά!

Bumblebee
(19:40)

Κυνηγημένος, το έτος 1987, ο Bumblebee βρίσκει καταφύγιο σε μια μάντρα με παρατημένα αυτοκίνητα σε μια μικρή παραλιακή πόλη της Καλιφόρνια. Η Τσάρλι (Χέιλι Στάινφελντ), λίγο πριν κλείσει τα δεκαοχτώ αναζητά τη θέση της σε αυτό τον κόσμο, ανακαλύπτει τον Bumblebee, φοβισμένο και χτυπημένο από τις μάχες που έχει δώσει. Όταν η Τσάρλι τον συνεφέρει, σύντομα συνειδητοποιεί ότι αυτό που έχει απέναντι της δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο. 

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει
(Μεταγλωττισμένο Πέμπτη έως Δευτέρα 17:20)

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης κατά τα 1930. και ακολουθούμε τους μεγάλους πια Τζέιν και Μάικλ Μπανκς, που μαζί με τα τρία παιδιά του Μάικλ κι έπειτα από μια προσωπική απώλεια, δέχονται την αινιγματική επίσκεψη της Μαίρη Πόππινς. Με όπλο τις μοναδικές μαγικές της ικανότητες και με τη βοήθεια του φίλου της, Τζακ, θα βοηθήσει την οικογένεια να ανακαλύψει τη χαρά που έλειπε από τη ζωή της. 

Aquaman
(22:10)

Ο Άρθουρ Κάρι μαθαίνει ότι είναι ο κληρονόμος του υποβρυχίου βασιλείου της Ατλαντίδας και πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά για να ηγηθεί του λαού του και να γίνει ήρωας. Η ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Άρθουρ Κάρι και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του- ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε… Να γίνει ένας βασιλιάς!
 
Ο Ασπροδόντης
(Πέμπτη έως Δευτέρα 17:30)

Ο Ασπροδόντης είναι ένα λυκόσκυλο το οποίο για καλή τυο τύχη σώζεται από ένα ευγενικό ζευγάρι που του μαθαίνουν πώς να δαμάσει τα άγρια ένστικτά του και να γνωρίσει την πραγματική φιλία. 

Ο Γκριντς
(Πέμπτη έως Δευτέρα 18:10)

Η ταινία «Ο Γκριντς» αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.