Η αμεση επεμβαση της Πυροσβεστικης απετρεψε τα χειροτερα στη φωτια σε μαγαζι με φιαλες υγραεριου

Καταστράφηκε ολοσχερώς το κατάστημα· στη Θεσσαλονίκη εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο καταστηματάρχης

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου σε μαγαζί με φιάλες υγραερίου στην Κομοτηνή, σε κατάστημα στην οδό Φιλικής εταιρείας.
 
Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά, ενώ στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία κατάφερε λίγο πριν τις 11 το πρωί να κατασβέσει την πυρκαγιά που προκλήθηκε και κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα.
 
Ο ιδιοκτήτης εξήλθε εγκαίρως του καταστήματος και διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχοντας εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε, εκτός κινδύνου, στη Θεσσαλονίκη.
 

Δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν τους γύρω δρόμους, ενώ όσοι εργάζονταν στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο, εκκενώθηκαν μέχρι να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την επέκταση της φωτιάς.
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να ξεκίνησε από θερμαντικό σώμα που πρόλαβαν να πετάξουν έξω από το κατάστημα.
 
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Αθανάσιο Αραμπατζίδη, η υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία οχήματα και έξι άνδρες, και όταν έφτασαν το κατάστημα φλεγόταν ολοσχερώς, ενώ υπήρχαν αρκετές φιάλες υγραερίου εντός του.
 
Με πολύ προσοχή οι άντρες της Πυροσβεστικής, αφού διακόπηκε η κυκλοφορία, έριξαν αφρό, ώστε να μειωθούν οι φλόγες και συνέχισαν με ψύξη των φιαλών αρκετή ώρα αφού είχε σβήσει η φωτιά.
 

Παράλληλα έλεγξαν όλο το τετράγωνο, μιας και τα μαγαζιά είναι παλιάς κατασκευής και έχουν κεραμοσκεπές, κατάφεραν όμως να περιορίσουν το συμβάν για να μην επεκταθεί σε άλλες επιχειρήσεις.
 
Όταν είχαν πέσει οι φλόγες μπήκαν εντός του καταστήματος, και απομάκρυναν τις φιάλες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε ασφαλή τοποθεσία.
 
Ο ιδιοκτήτης διακομίστηκε αμέσως από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ δεν καταγράφηκε κάποιος άλλος τραυματισμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.