Η αλλη οψη του κλεισιματος των τραπεζων…

Απαρατήρητα

Στη συζήτηση για τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ τόσο των Σαπών όσο και του Ιάσμου, έχουν ακουστεί αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, και γιατί η ηλεκτρονική πραγματικότητα στην οποία οδεύουμε στον τραπεζικό τομέα θα δυσκολέψει τους κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετούν.
 
Όμως αυτό που δεν ακούστηκε πολύ, και αναφέρθηκε μόνο από λίγους, είναι ότι ένα υποκατάστημα τράπεζας στο παρελθόν δεν είχε μόνο λειτουργία απόσυρσης χρημάτων ή κάποιων πληρωμών και συναλλαγών, αλλά αποτελούσαν και το μέρος στο οποίο προσέφευγαν επαγγελματίες, αγρότες αλλά και άλλοι εργαζόμενοι για δανεισμό, είτε για αγορά σπιτιού είτε για επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
Όποια και αν είναι η άποψή σας για τον δανεισμό, και είναι αλήθεια πως την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα το πράγμα είχε ξεφύγει, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι μπορεί, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, όταν φυσικά η οικονομία μιας περιοχής αρχίζει να ανακάμπτει.
 
Το γεγονός λοιπόν ότι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας δεν θεωρεί πως θα χρειαστεί υποκαταστήματα στις περιοχές αυτές, αποτελεί όχι μόνο υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και ένα αρνητικό σχόλιο για τις δυνατότητες της την επόμενη μέρα.
 
Πάντως παρόλο που λέμε ότι πολλά δεν έχουν αλλάξει μέσα στην κρίση, πολλές φορές με αρνητικό αντίκτυπο σε εμάς, το γεγονός ότι στην όλη συζήτηση δεν ήταν κεντρικό το ότι αν χρειαστεί κάποιος δάνειο θα πρέπει να πηγαίνει στην Κομοτηνή, δείχνει πως πλέον δεν σκεφτόμαστε τις τράπεζες ως πηγή δανείων. Αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα το δούμε… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.