Χωρις φακελο με «υποπτη σκονη» μεχρι στιγμης, το ΔΠΘ

Δεν είναι ανάμεσα στην λίστα των 14 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έλαβαν τις σχετικές επιστολές

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν βρίσκεται ανάμεσα στην λίστα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που από προχθές ξεκίνησαν να λαμβάνουν «ύποπτους» φακέλους, με άγνωστο αποστολέα από την Ινδία, τα οποία εμπεριείχαν σκόνη, η οποία έθεσε σε συναγερμό ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.
 
Συγκεκριμένα τα σημεία στα οποία απεστάλησαν οι σχετικοί φάκελοι είναι το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου στη Λέσβο,  στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κοζάνης, στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Σπάρτη, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, στην Κρήτη υπόψη του Πρύτανη Χανίων – το οποίο ωστόσο δεν εμπεριείχε σκόνη- στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στην Καλογρέζα, ενώ αντίστοιχοι φάκελοι απεστάλησαν και στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ και στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας επίσης υπόψη του εκεί Πρύτανη.
 
Όπως διαπιστώθηκε μετά και τις προβλεπόμενες διαδικασίες,  στους φακέλους υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης, ενώ αρκετοί ήταν οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων που άνοιξαν τους φακέλους και τέθηκαν σε προσωρινή «καραντίνα».
 
Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκρινε πως στόχος των δραστών πρωτίστως ήταν η πρόκληση πανικού και ντόρου, και όχι η πραγματική απειλή.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αντίστοιχος φάκελος δεν έχει παραληφθεί μέχρι και αυτή την ώρα τουλάχιστον, από το ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.